Dragoste și relațiiCele mai sexy și importante cuvinte pe care o femeie le poate...

Cele mai sexy și importante cuvinte pe care o femeie le poate spune unui bărbat

De multe ori, psihoterapeuții se străduiesc să ajute cuplurile care încearcă ultimul pas pentru a-și salva relația. De asemenea, ei încearcă să-i ajute și pe cei care au deja o relație de dragoste, să rămână fericiți și îndrăgostiți, susținându-i pentru a-și reconfirma relația în fiecare zi și pentru a-și menține armonia în povestea de viață. Pentru ca fiecare relație să funcționeze, cel mai important lucru este încrederea.

În opinia specialiștilor: „Am încredere în tine” – reprezintă cele mai sexy cuvinte pe care o femeile le poate spune unui bărbat, pentru a-l impresiona.

Navigare rapidă în articol:

  1. Am încredere în tine
  2. Încrederea în relație

1. Am încredere în tine

Aceste cuvinte atât de simple – „am încredere în tine” – îl pot face pe un bărbat să se simtă extrem de sexy și important. O femeie care spune aceste cuvinte bărbatului pe care îl iubește, îi transmite de fapt mesajul că este unic și de neînlocuit.

Încrederea are un sens mult mai larg decât dragostea în relație, pare să aibă o calitate de abandon profund. Când spui asta unui bărbat, cu siguranță ego-ul său este impresionant.

Încrederea are o valoare mai mare decât iubirea, pentru că în încredere de fapt este implicată și dragostea. Există relații însă, în care, deși dragostea este prezentă, nu se poate vorbi și despre încredere – care se câștigă treptat, în timp.

Despre dragoste s-a spus că „că este foarte suspicioasă și temătoare”; mulți oameni care au o relație sunt mereu în gardă, controlând persoana pe care o iubesc. Prin urmare, astfel de oameni care iubesc devin detectivi și se spionează reciproc.

În mod sigur, dragostea devine mai frumoasă dacă este parte a încrederii. Iubirea fără încredere este plină de suspiciuni și gelozii.

2. Încrederea în relație

În relațiile de cuplu, cel mai important lucru este încrederea. În acele relații în care există un potențial ridicat de trădare, oamenii își fac rău unul altuia și în plus, risipesc timp și energie emoțională. Fie că este vorba despre adulter sau de lipsa de încredere, de cele mai multe ori se ajunge la despărțire.

Lipsa de încredere creează stres în relație și duce treptat la distrugerea acesteia. Conform cercetărilor realizate de psihologi: cuplul în care doi oameni coabitează fără un angajament (de exemplu, fără căsătorie), poate fi, de obicei, o relație în care încrederea este redusă.

Există și cupluri în care relația este condiționată, în care unul se căsătorește fără să-și dorească cu adevărat asta. Întotdeauna este o eroare să te căsătorești atunci când nu vrei; o astfel de căsătorie cu greu va putea fi una durabilă. Superficialitatea va crește și va deveni mai evidentă cu trecerea timpului, iar treptat relația va începe să se destrame.

Încrederea și iubirea contează în relație, pentru ca aceasta să fie de durată și armonioasă.

Relațiile în care încrederea a fost distrusă se pot termina cu un divorț sau o despărțire, sau pot persista ani de zile, însă, conviețuirea va fi dificilă, plină de tăceri grele sau confruntări stridente. Tăcerea apare atunci când se parcurge o perioadă de incidente regretabile, care slăbesc angajamentul cuplului sau legătura de dragoste.

Partenerii sunt vulnerabili mai ales când există schimbări semnificative în viața lor. Pot fi și schimbări precum: un traumatism neprevăzut, pierderea locului de muncă, moartea unei persoane dragi și altele. Astfel de circumstanțe pot testa chiar și cele mai puternice relații, subliniind diferențele de caracter, de temperament și credințe dintre cei doi oameni.

Când este încredere, se poate trece mult mai ușor peste situațiile dificile. Dacă însă cei doi se evită, sau între ei au loc certuri despre problema respectivă, atunci cel puțin unul dintre ei va fi și mai tare rănit și este posibil ca relația dintre ei să nu se mai repare niciodată. Ignorarea și respingerea emoțiilor reciproce duce la un declin al încrederii dintre cei doi și la distrugerea relației de cuplu. Pentru ca situația să nu se înrăutățească, ar trebui făcut în așa fel încât să se evite conflictele.

Terapia de cuplu

Asemenea cupluri au nevoie de obicei de terapie, deoarece cu ajutorul unui specialist se pot îmbunătăți abilitățile de comunicare dintre cei implicați. Cuplurile care nu primesc terapie este posibil să se destrame, deoarece neștiind cum să-și gestioneze emoțiile și conflictele, se poate ajunge la tot felul de trădări devastatoare, chiar și la infidelitate.

Trădarea atrage atenția asupra deficiențelor dintr-o relație, care nu pot fi ignorate. Oricât de dureroasă ar fi circumstanța, în anumite cazuri oamenii preferă să acopere o aventură, deși nu este atât de ușor să treacă peste asta. Negativitatea și neîncrederea pun relația în pericol. Cuplurile care ajung în această situație, de multe ori refuză să recunoască că sunt în dificultate și se complac în situația creată.

În relații există însă și alte forme de trădare, care sunt la fel de dăunătoare ca o aventură. De exemplu, există situații în care un membru își exprimă lipsa de respect și devalorizează relația în alte moduri. Cel mai grav  tip de trădare este fără îndoială abuzul fizic sau emoțional. Când se ajunge la așa ceva (gelozie extremă, izolare socială, umilință publică) este mai bine ca cei doi oameni implicați în relație să se despartă.

Încrederea este cel mai mare distrugător de stres în relație

Încrederea elimină o mare parte din stres. A avea un profund sentiment de încredere în persoana cu care ai o relație, poate îmbunătăți cu siguranță probabilitatea ca relația să rămână fericită pe termen lung. O relație ar trebui să fie ca un contract de încredere reciprocă. Orice lucru care încalcă acest contract poate duce la distrugerea relației.

Și secretele pot duce la distrugerea relației. Există oameni care nu-și dezvăluie adevăratele nevoi pentru a evita conflictele neplăcute, dar și oameni care nu sunt capabili de o conexiune emoțională cu partenerul lor. Acestea sunt forme de înșelăciune, care distrug încrederea lor, unul în celălalt.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.