Cele mai scumpe nunți din lume până în acest moment, află la cât s-au ridicat costurile

0
1496

Ca nunta reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei persoane nu este niciun secret insa, persoanele cu dare de mana, au tinut mortis ca aceste evenimente personale sa faca inconjurul lumii. Iata care au fost cele mai scumpe nunti din lume pana in acest moment.

1. Cea mai scumpa nunta din lume a avut loc in anul 1979 in Dubai, costul acesteia fiind nici mai mare, nici mai mic de 137 milioane de dolari. Protagonistii marelui eveniment au fost Seicul Mohammed bin Rashid al Maktoum si Seica Hind Bind Maktoum. Special pentru acest eveniment de poveste a fost creata o hala menita sa gazduiasca 20 000 de invitati. Nunta a durat sapte zile si sapte nopti, timp in care seicul a mers din sat in sat si a oferit hrana celor nevoiasi. Si nu a mers oricum ci calare pentru a pastra o veche traditie. Ulterior, timp de 30 de zile, toata lumea s-a rugat pentru binele cuplului proaspat casatorit.

2. Una dintre cele mai celebre si in acelasi timp cele mai scumpe nunti din lume este cea dintre regretata Printesa Daiana si Printul Charles, nunta ce a avut loc pe data de 29 iulie 1981. Costurile celebrului eveniment se ridica la 115 milioane de dolari, dintre care 40 000 de dolari au fost alocati tortului, 600 000 de dolari au revenit serviciilor de securitate, 100 000 de dolari au fost investiti in petrecerile ce au precedat cununia in sine, iar inelul de logodna impodibit cu un frumos safir a cost aproximati 60 000 de dolari. Ceremonia a avut loc in faimoasa Catedrala Sf. Paul din Londra. Istoricii, criticii si alte personalitati importante prezente sau nu la marele eveniment au afirmat ca nunta celor doi a fost parca desprinsa din povesti. Din fericire, relatia celor doi nu a fost tocmai una de poveste, mariajul Printesei Daiana cu Printul Charles durand doar 15 ani.

3. In anul 2004, in Sahara – Lucknou, a avut loc o nunta dubla ce este considerata una dintre cele mai costisitoare nunti din lume. Seemanto Roy si Chandni Toor si-au unit destinele alaturi de cuplul format din Sushanto Roy si Richa Roy. Dupa cum probabil v-ati dat seama, mirii sunt frati, tatal lor, Subrata Roy, fiind considerat unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Banii au fost cheltuiti pe bucate care mai de care mai alese, pe haine deosebite si pe Orchestra Britanica.

Citește și:  Cererea în casatorie - sfaturi utile pentru a obține un răspuns pozitiv

4. Si nunta regala dintre Printul William si Kate Middleton intra in categoria celor mai scumpe nunti din lume, fiind evaluata la aproximativ 33 de milioane de dolari. Celebrul eveniment a facut inconjurul lumii pe data de 29 aprilie 2011, inspirand numeroase alte nunti care au avut loc in perioada urmatoare. Si de aceasta data faimosul tort a costat nici mai mult nici mai putin de 80 000 de dolari, iar in aranjamentele florale au fost investiti de zece ori mai multi bani. Rochia frumoasei Kate Middleton a costat 70 000 de dolari.

5. O alta nunta fabuloasa care a costat 60 de milioane de dolari este cea dintre Vanisha Mittal si Amit Bhatia. Vanisha Mittal este una dintre cele mai bogate persoane din lume iar nunta sa a reflectat pe deplin statutul social avand in vedere ca singura bautura existenta a fost sampania. Pe langa bauturile fine, cei mai mari bucatari din lume au preparat peste 100 de delicatese. Invitatiile au fost trimise in plicuri din argint, iar la marele eveniment au fost prezente celebritati din fascinanta lume a Indiei precum si Kylie Minogue.

6. Nunta dintre celebrul om de afaceri Andrey Melnichenko si frumosul model Aleksandra Kokotovish este considerata una dintre cele mai scumpe nunti din lume, fiind estimata la 30 de milioane de dolari. Evenimenul nu a avut loc in Rusia ci pe Coasta de Azur. Preparatele sofisticate, bauturile luxoase si artisti de seama – Whitney Huston si Christina Aguilera au facut ca nunta sa fie una dintre cele mai celebre din lume.

7. Una dintre cele mai scumpe nunti de pe teritoriul american a fost cea dintre Chelsea Clinton si Marc Mezvinsky. Aceasta a fost estimata la 4,8 milioane de dolari. Celebrul eveniment a avut loc pe data de 31 iulie 2010 in New York. Tortul a costat 11 000 de dolari, in timp ce rochia miresei a costat 25 000 de dolari. Printre invitatii de seama ai lumii politice s-au afisat si artisti de renume printre care se numara si Oprah Winfrey.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.