Animale de companieCele mai importante vaccinuri pentru câini și pisici - de când trebuie...

Cele mai importante vaccinuri pentru câini și pisici – de când trebuie începute și la ce ajută acestea?

In mod normal vaccinarea se face la animale cu varsta de 1,5-2 luni. Vaccinul impotriva rabiei se face mai tarziu, animalul trebuie sa aiba 3-3,5 luni. De asemenea vaccinul polivalent se face la animalul care a implinit varsta de 2,5-3 luni.

Prescurtarile vaccinurilor sunt: R (rabie), Pi (parainfluenta canina), H (hepatita infectioasa), D (distemper), L (leptospiroza), P (parvoviroza).

Principalele vaccinuri pentru pisici:

 • Nobivac Rabia – Este un Vaccin care ofera protectie pisicii in fata infectiei rabice. Prin injectarea lui se realizeaza un nivel ridicat de anticorpi, care asigura foarte bine protectia animalului. Nu se aplica la animale bolnave. Este indicat nu doar pentru imunizarea pisicilor ci si a altor animale domestice (oi, vaci, capre) si mamifere sanatoase (vulpi, dihori), pentru care se doreste protectia impotriva rabiei.
 • Nobivac Forcat – Reprezinta un vaccin bun contra rinotraheitei virale sau a herpesului virus felin 1, clamydiei, infectiei cu calcivirus felin, leucopeniei si panleucopeniei. Acest vaccin nu trebuie injectat pisicilor care sunt in perioada de lactatie sau gestatie. In locul unde a fost injectat va apare pe piele o mica inflamatie care este insotita de durere timp de 2 zile.
 • Nobivac Tricat Trio – Acest vaccin protejeaza excelent pisica de rinotraheita virala, panleucopenie, calciviroza. Nu se administreaza la animale bolnave sau care se afla in perioada de gestatie.
 • PUREVAX RCPCh – Vaccin care actioneaza impotriva clamidiozei, rinotraheitei virale care are tulpina FHV F2, herpesvirusului, calcivirozei si paleucopeniei PLI IV (ce se manifesta prin diaree cu sange). Se prezinta sub forma unor granule uscate prin procesul de inghetare, acestea trebuie amestecate cu un solvent spre a putea fi injectate in doza stabilita de medicul veterinar. Se aplica la pisicile care au cel putin 2 luni.
 • PUREVAX RCP – Ofera protectie pisicii la panleucopenie, rinotraheita virala, calciviroza (gripa ce se manifesta cu inflamarea gurii), atenueaza si neutralizeaza virusii care produc astfel de boli. Daca pisica este deja infectata, vaccinul va contribui la reducerea simptomelor bolii. In cazul panleucopeniei vaccinul are un bun efect, reduce mortalitatea la pisici.
 • PUREVAX FeLV – Este eficient contra leucemiei la pisici, se administreaza la varsta de cel putin 2 luni. Are rol in pregatirea organismului animalului pentru a lupta impotriva bolilor. Prin vaccin sistemul imunitar va produce anticorpi mai rapid in fata virusilor FeLV.

vaccin rabie

Principalele vaccinuri pentru caini:

 • Nobivac Rabia – Prin acest vaccin se previne rabia la caini.
 • Nobivac Lepto – Vaccin ce ofera imunizare activa cainilor la leptospiroza, produce anticorpi contra tulpinilor de virusi Leptospira ce cauzeaza aparitia acestei boli. Nu se injecteaza la caini bolnavi sau femele gestante.
 • Pirodog – Vaccin care actioneaza contra parvovirozei, rabiei, babisiozei, leptospirozei, adenovirozei si ciumei la caini. Ofera protectie foarte mare impotriva acestor boli, de 100%.
 • EURIKAN DHPPI2-LR – Vaccin care protejeaza cainele de ciuma, rabie, parvoviroza, adenoviroza, leptospiroza, afectiuni respiratorii datorita parainfluentei 2. Este indicat cainilor sanatosi, care nu prezinta probleme vermifuge inainte de vaccin cu 10 zile. Dupa injectarea lui cainele trebuie protejat de efort, trebuie sa se odihneasca pana are imunitate deplina.
 • EURIKAN DHPPI2-L – Acest vaccin este eficient impotriva unor boli grave precum sunt: leptospiroza, adenoviroza, ciuma canina, parvoviroza, parainfluenta 2.
 • Nobivac KC – Este un vccin care protejeaza cainii de parainfluenta si bacteria Bordetella bronchiseptica. Vaccinul nu are contraindicatii, iar ca efecte secundare poate da secretii nazale si oculare mici, tuse, stranut, in anumite cazuri respiratie putin ingreunata.
 • Nobivac RL – Acest vaccin este eficient impotriva leptospirozei si rabiei canine. In locul unde a fost injectat poate sa apara o usoara inflamatie care dispare dupa 1-2 saptamani.
 • RABISIN – Protejeaza cainele impotriva rabiei. Este cel mai utilizat vaccin de medicii veterinari.
 • Nobivac Puppy DP – Este un vaccin foarte bun impotriva enteritei cu parvovirus, bolii Caree si contra jigodiei. Se injecteaza la cainii care au 6 saptamani. Ofera imunitate contra bolii Caree timp de 3 ani, iar impotriva parvovirozei timp de 2 ani. Nu se aplica la aniamle batrane.
 • Nobivac DHP – Ofera protectie impotriva hepatitei infectioase, jigodiei, virusului bolii Caree, enteritei cu parvovirus. Imunitatea apare la 7 zile dupa vaccinare si tine 3 ani.
 • PRIMODOG – Este foarte bun impotriva enteritei virale la caine, parvovirozei. Se injecteaza la cainii care au deja 6 saptamani.
 • Nobivac DHPPI – Actioneaza contra virusului parainfluientei, hepatitei infectioase, enteritei cu parvovirus, virusului bolii Caree, adenovirusului. Imunitatea se realizeaza la o saptamana dupa ce a fost facut vaccinul si dureaza o perioada de 3 ani. In locul unde se face injectia apare o mica inflamatie care trece in cateva zile. Vaccinul nu se face la animale bolnave.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.