Rețete culinareCe rețete ai nevoie pentru a găti un preparat delicios cu pește?

Ce rețete ai nevoie pentru a găti un preparat delicios cu pește?

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare cu peste.

1. Reteta de tocanita de peste reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru tocanita de peste sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de file de crap;
  • o ceapa;
  • un ardei capia;
  • un catel de usturoi;
  • 250 grame mamaliga;
  • 200 ml vin alb;
  • bulion;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de tocanita de peste va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti pestele alaturi de ceapa si usturoi, apoi adaugati ardeiul capia si vinul;
  2. Lasati tocanita sa scada, apoi adaugati bulion dupa gust;
  3. Serviti tocanita alaturi de mamaliga proaspata.

retete de peste

2. Reteta de supa de peste sarat reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru supa de peste sarat sunt urmatoarele:

  • o scrumbie sarata;
  • 100 ml vin alb;
  • o ceapa;
  • doi cartofi;
  • 500 ml supa de legume;
  • o legatura de patrunjel;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de supa de peste sarat va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti ingredientele timp de jumatate de ora;
  2. Adaugati vinul si patrunjelul, apoi mai dati in doua – trei clocote;
  3. Serviti supa simpla sau cu adaos de smantana.

3. Reteta de ciorba de peste reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru ciorba de peste sunt urmatoarele:

  • 400 grame carne de peste;
  • o ceapa;
  • un ardei capia;
  • o telina;
  • putin otet;
  • un ou;
  • o legatura de leustean;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de peste va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti pestele la fiert impreuna cu legumele sectionate in cubulete;
  2. Condimentati si adaugati otet dupa gust;
  3. La final adaugati oul batut cu un praf de sare si presarati leusteanul tocat marunt.

4. Reteta de scrumbie umpluta reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: o ora.

Ingredientele necesare pentru doua portii de scrumbie umpluta sunt urmatoarele:

  • o scrumbie;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un ardei capia;
  • 20 grame parmezan ras;
  • un ou;
  • 100 ml vin alb sec;
  • un catel de usturoi;
  • o legatura de marar;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de scrumbie umpluta va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Curatati pestele, indepartati-i capul si coada, condimentati-l;
  2. Caliti legumele, apoi amestecati-le cu parmezanul, oul si mararul;
  3. Adaugati umplutura in burta pestelui, fixati-i burta;
  4. Adaugati pestele intr-un vas termorezistent, stropiti-l cu vin;
  5. Coaceti pestele pana cand se rumeneste frumos.

5. Reteta de placinta cu macrou afumat reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de pregatire: ​cincizeci de minute.

​Timp de coacere: ​trei sferturi de ora.

​Ingredientele necesare pentru patru portii de placinta cu macrou afumat sunt urmatoarele:

​Pentru aluat:

  • 100 grame pesmet alb;
  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • un ou;
  • sare.

​Pentru umplutura:

  • 200 grame macrou afumat fara oase si piele;
  • un ardei capia;
  • o para;
  • doi catei de usturoi;
  • sare si piper.

​Pentru decor:

  • un ou;
  • fulgi de migdale.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de placinta cu macrou afumat va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti aluatul, sectionati-l in doua parti egale pe care le intindeti in doua foi de grosime egala;
  2. Pentru umplutura sectionati pestele in cubulete, procedati la fel cu ardeiul capia, dati para prin razatoare, pasati usturoiul, condimentati cu sare si piper, amestecati pana la omogenizare;
  3. Adaugati foile intr-o tava tapetata, distribuiti umplutura intre cele doua;
  4. Ungeti ultima foaie cu ou si presarati-o cu fulgi de migdale;
  5. Coaceti placinta la foc potrivit pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  6. Serviti-o calda sectionata in formele dorite.

6. Reteta de macrou la cuptor reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare pentru macroul la cuptor sunt urmatoarele:

  • un macrou;
  • o lamaie;
  • patrunjel;
  • vin alb;
  • foi de dafin;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de macrou la cuptor va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Curatati pestele, condimentati-l cu sare si piper dupa gust, apoi stropiti-l cu zeama de la o lamaie. Lasati pestele sa se odihneasca timp de jumatate de ora la frigider;
  2. Puneti pestele intr-un vas termorezistent, adaugati vinul, condimentati cu foi de dafin;
  3. Coaceti pestele pana cand este gata;
  4. Serviti-l cu patrunjelul tocat marunt.

7. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru ​reteta de terina de ton.

​Timp de preparare: ​trei sferturi de ora.

​Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de file de ton fara piele;
  • doua fire de ceapa verde;
  • un morcov;
  • o lingura de pesmet;
  • doua felii de paine;
  • trei oua;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de terina de ton va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Spalati fileul de ton, lasati-l sa se scurga, condimentati-l cu sare si piper dupa gust;
  2. Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o la scurs, taiati-o in rondele de grosime egala pana la partea verde pe care o aruncati sau o folositi in alt preparat;
  3. Curatati morcovul, spalati-l, lasati-l la scurs, apoi taiati-l in jumatate;
  4. Bateti ouale cu un praf de sare pana cand obtineti o compozitie omogena de culoare albicioasa;
  5. Puneti intr-un blender fileul de peste sectionat in fasiute, rondelele de ceapa si de morcovi. Mixati pana cand obtineti o compozitie omogena, apoi adaugati ouale batute anterior, painea inmuiata in putina apa si amestecati pana la omogenizare, apoi condimentati cu sare si piper dupa gust;
  6. Adaugati compozitia pregatita anterior intr-o tava unsa cu ulei de masline si tapetata cu pesmet. Distribuiti terina cat mai uniform, apoi introduceti preparatul in cuptorul incins;
  7. Coaceti terina la foc mediu de circa 180 de grade Celsius;
  8. Cand este gata lasati terina sa se raceasca, apoi sectionati-o in feliute de grosime egala;
  9. Serviti terina de indata ce este gata, pentru consumul ulterior pastrati preparatul in frigider.

8. Va prezentam mai jos atat ingredientele necesare pentru reteta de mini rulade de merluciu cu oua, dar si modul de preparare.

Timp de preparare: 40 de minute.

Ingredientele necesare pentru 8 portii sunt urmatoarele:

  • 8 bucati de file de merluciu;
  • 8 oua fierte;
  • 6 oua crude;
  • 50 grame mustar;
  • doua legaturi de patrunjel;
  • pesmet;
  • ulei;
  • sare;
  • piper.

Modul de pregatire pentru reteta de mini rulade de merluciu cu oua va este prezentat mai jos:

  1. Pregatiti o umplutura din ouale fierte tocate marunt, amestecate cu trei oua crude, mustar si patrunjelul tocat marunt. Condimentati umplutura cu sare si piper dupa gust;
  2. Adaugati umplutura in cantitati egale peste fileurile de peste, apoi rulati. Bateti restul oualelor cu un praf de sare si piper. Distribuiti pesmetul pe o farfurie. Treceti fileurile de peste prin pesmet, apoi prin ou si din nou prin pesmet. Prajiti fileurile de peste pana cand se rumenesc frumos;
  3. Serviti preparatul cu o garnitura de cartofi.

retete

9. Reteta de chiftelute din cod se prepara usor. Veti obtine la finalul pregatirii sale un preparat savuros ce se poate adauga cu un real succes oricarei garnituri. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas.

Timp de pregatire: 35 de minute.

Ingredientele necesare pentru doisprezece portii de chiftelute din cod sunt urmatoarele:

  • un kilogram patru sute de grame de file de cod;
  • doua legaturi de marar verde;
  • doua oua;
  • patru felii de paine;
  • sase linguri de faina sau pesmet;
  • doua cepe;
  • doua lamai;
  • sase catei de usturoi;
  • sare;
  • ulei;
  • piper.

Pentru sos:

  • 400 grame de smanatana;
  • doua linguri cu maioneza;
  • doua lingurite cu mustar;
  • sare;
  • piper;
  • o legatura de marar;
  • doua lamai.

Modul de preparare pentru reteta de chiftelute din cod va este prezentat pas cu pas mai jos:

  1. Pestele trebuie sa fie proaspat, iar pentru a alege un peste cat mai proaspat, trebuie sa acordati putina atentie catorva puncte minore. Pestele proaspat are globii oculari extrem de limpezi, solzii sai trebuie sa fie luciosi, iar branhiile trebuie sa aiba o culoare rosie sau roz, in nici un caz ele nu trebuie sa fie maronii. In momentul in care presati carnea pestelui cu degetul, ea trebuie sa revina la forma initiala imediat ce ridicati degetul;
  2. Spalati bine fileul de cod, lasati-l la scurs, curatati-l cu ajutorul unei pensete de resturile de oase, apoi lasati-l la scurs;
  3. Curatati ceapa, spalati-o, apoi taiati-o in patru;
  4. Puneti feliile de paine la inmuiat, inainte de a le folosi in preparat scoateti-le din apa si stoarceti-le bine;
  5. Curatati usturoiul;
  6. Spalati lamaile, apoi stoarceti-le. Treceti sucul rezultat printr-o sita fina, pentru a evita prezenta samburilor ce s-au strecurat in zeama fara ca dumneavoastra sa observati;
  7. Spalati mararul, lasati-l la scurs, apoi tocati-l cat mai marunt posibil, pana la codite, pe care le aruncati;
  8. Montati masina de tocat si treceti prin ea: intreaga cantitate de file de cod, ceapa, usturoiul, feliile de paine inmuiate si scurse. Amestecati bine, adaugati ouale, mararul tocat marunt anterior si o cantitate suficienta de zeama de lamaie. Gustati preparatul si daca mai este nevoie, adaugati dupa gust zeama de lamaie. Condimentati cu sare si piper. Amestecati pana cand toate ingredientele sunt bine integrate in compozitie. Oul are rolul de a lega compozitia, in cazul in care observati ca aceasta nu este bine legata, puteti sa mai adaugati ou pana cand ea este bine legata;
  9. Puneti pe un platou faina cu un praf de sare;
  10. Formati mingiute din compozitia de chiftele preparata anterior, apoi treceti-le prin faina pe care ati presarat-o in platou;
  11. Puneti pe foc o tigaie cu putin ulei. Lasati uleiul sa se incinga, iar cand a inceput sa sfaraie, adaugati rand pe rand chiftelutele. Prajiti chftelele uniform pe toate partile, aveti grija sa nu le ardeti. Ele sunt gata cand au capatat o culoare maroniu deschis. Scoateti chiftelutele pe o hartie absorbanta achizitionata din comert, pentru a indeparta excesul de ulei;
  12. Preparati sosul astfel: Amestecati smantana cu mustarul si maioneza pana cand obtineti o compozitie omogena. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi adaugati putin marar tocat si coaja de lamaie. Amestecati din nou pana cand sosul se omogenizeaza;
  13. Serviti chiftelutele alaturi de o garnitura de cartofi natur. Stropiti-le cu sosul preparat anterior.

Chiftelutele din cod sunt potrivite pentru orice moment al zilei, ele pot fi servite atat ca masa principala, cat si ca aperitiv sau ca o gustare intre mese. Va recomandam sa le preparati de fiecare data cand simtiti nevoia unui preparat usor de digerat si extrem de simplu de preparat.

10. Pestele este un preparat usor, foarte utilizat in curele de slabire, dar la fel de consumat si de persoanele ce nu au probleme cu silueta. Reteta de peste tras in susan se prepara repede si este extrem de gustoasa.

Timp de preparare: 20 de minute.

Ingrediente pentru peste tras in susan:

  • 2 bucati de file de pangasius;
  • 2 oua;
  • 75 g de faina;
  • 100 g susan;
  • 1 dovlecel;
  • 1 rosie;
  • masline, ulei, sare si piper.

Mod de preparare pentru pestele tras in susan:

  1. Spalati fileul de pangasius, apoi uscati-l fie lasandu-l la scurs, fie stergandu-l cu ajutorul unei hartii absorbante;
  2. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi lasati pestele deoparte;
  3. Spargeti ouale si bateti-le cu un praf de sare;
  4. Puneti pe o farfurie intreaga cantitate de faina si putina sare;
  5. Pe o alta farfurie asezati susanul;
  6. Puneti pe foc o tigaie cu ulei (uleiul de masline ii ofera preparatului un gust deosebit, dar puteti utiliza si ulei de floarea soarelui);
  7. Treceti pestele prin faina, apoi prin ou si la final prin susan inainte de a-l pune la prajit in uleiul incins. Faceti la fel cu ambele bucati de peste. Prajiti pestele pe ambele parti, apoi scoateti-l pe o hartie absorbanta pentru a indeparta excesul de ulei;
  8. Spalati dovlecelul si rosiile;
  9. Taiati legumele rondele, apoi coaceti-le pe gratar presarandu-le cu piper si sare dupa gust;
  10. Serviti pestele tras in susan cu legumele coapte pe gratar si cu masline.

Pestele tras in susan este foarte potrivit pentru masa de seara, dar si pentru orice alt moment al zile in care simtiti nevoia de carne de peste.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.