Timp liberCele mai bune poezii, felicitări și mesaje de Crăciun 2022

Cele mai bune poezii, felicitări și mesaje de Crăciun 2022

Crăciunul este un moment special pentru români, este una dintre cele mai frumoase sărbători ale oamenilor creștini, este anotimpul bucuriei, iubirii și căldurii. România are propriile tradiții în perioada Sărbătorilor de iarnă și colinde religioase în versuri de o rară frumusețe.

Nu trebuie să uităm de poeziile cu tematică de iarnă și Crăciun scrise de autorii români, ce pot fi recitate acum și care ne fac să simțim cu adevărat farmecul acestei Sărbători. Iată care sunt cele mai frumoase mesaje de Crăciun și urări ce pot fi dedicate celor dragi, pentru a împărtăși cu ei starea de spirit festivă și veștile minunate despre nașterea lui Iisus Hristos.

Navigare rapidă în articol:

  1. Felicitări și mesaje de Crăciun
  2. Poezii de Crăciun

1. Felicitări și mesaje de Crăciun

Urarea tradițională este: „Vă doresc un Crăciun Fericit și un An Nou Fericit!”.

„Sărbători Fericite, colinde vesele, masă îmbelșugată alături de cei dragi! Să fii sănătos, bogat și cu D-zeu în suflet mereu, să trăiești fericit până la o sută de ani!”

„Lasă clopoțelul acestor zile de Crăciun să-ți aducă doar bucurie și fericire în casă! Să ai parte de un Crăciun minunat, de un nou an plin de prosperitate, sănătate și bunătate. Fie ca bogăția și iubirea să înflorească în familia ta, iar harul lui D-zeu să fie mereu cu tine! Crăciun binecuvântat!”

„În această zi minunată, te felicit de Crăciun! Lasă colindele să cânte în casa ta! Fie ca noul an să-ți aducă multă fericire și bucurie alături de cei dragi, din familie!”

„De Crăciun, Iisus Hristos care s-a născut să vă aducă fericire și bucurie întregii voastre familii! Vă doresc să aveți parte de viață lungă și să trăiți sănătoși în pace și armonie! Crăciun Fericit!”

„Fie ca toți să fiți sănătoși, să aveți spor, belșug și de toate! Fericirea să vă bată la ușă de Sărbători! Pacea, bucuria și armonia să vă intre în casă! Crăciun Fericit alături de cei dragi!”

„Crăciun Fericit dragi prieteni! Fie ca dorințele voastre să devină realitate, să ne întâlnim în noul an în pace, cu dragoste și bucurie în inimă! Fie ca Iubirea, Credința și Speranța să nu se estompeze în sufletele voastre!”

„Fie care fericirea să domenească mereu în familia ta! Hristos S-a născut! Să petreci sărbătorile de Crăciun cu bucurie, sănătate și belșug!”

„De Crăciun vă dorim să petreceți momente frumoase alături de familie și să fiți fericiți.”

Mesaje pentru Crăciun

„Fie ca Iisus să-ți dea viață lungă și fericită, să-ți aducă bucurie și fericire ție și întregii familii, să dispară răul din casa ta și să trăiești în pace și armonie! Crăciun Fericit!”

„Vă doresc de Crăciun tot binele din lume, bogăție, sănătate și fericire în casă, pace și toată familia să trăiască bine. Sărbători fericite!”

„Crăiun Fericit! Steaua magică ne-a dat lumina credinței și a speranței. Fie ca această bucurie să îți umple sufletul, iar iubirea și răbdarea să fie în inima ta! Fie ca viața să-ți ofere oameni sinceri în jur, prieteni devotați, succes binemeritat, sănătate și fericire în toate!”

„De Crăciun îți doresc multă bucurie, sănătate, bogăție, fericire, căldură și iubire. Crăciun liniștit!”

Citește și:  Unde să amplasați cortul când mergeți la munte? Sfaturi pentru începători

„Îți urez ca în această noapte de Ajun toate visele tale să devină realitate! Fericirea și succesul să vină la tine! Fie ca totul să fie minunat pentru tine acum și în anii următori! Crăciun Fericit plin de veselie, cu sărbătoarea luminilor și a minunilor!”

„Să ai parte de un Crăciun luminos și vesel! În acest anotimp magic, lasă bucuria să domnească în sufletul tău și un zâmbet să-ți strălucească pe față, iar fericirea și armonia să-ți intre în casă. Îngerul păzitor să te apere mereu de necazuri, iar Domnul să-ți binecuvânteze toate faptele bune!”

„Fie ca pruncul Iisus născut în iesle să aducă pace, sănătate și bucurie întregii tale familii. Maica domnului să se roage la Hristos pentru tine, iar D-zeu să te ocrotească mereu! Crăciun Fericit!”

Alte mesaje

„Fie ca steaua Crăciunului să-ți lumineze calea vieții! Fie ca zilele tale să fie pline de bunătate, lumină, pace și armonie!”

„Crăciun Fericit! Belșug în casă, sănătate și lucruri bune îți doresc! Domnul să te binecuvânteze și să te ferească de necazuri! Fie ca această Sărbătoare să-ți aducă bucurie, iar stelele strălucitoare să-ți lumineze calea în viață!”

„Crăciun Fericit! Îți doresc fericire, cei dragi și rudele să fie lângă tine, iar liniștea sufletează să nu te părăsească!”

„Nu uita că fericirea în perioada de Sărbători nu este altceva decât un zâmbet, un strop de dragoste, o mână întinsă cuiva ce are nevoie de ea. Tot ce este nevoie este o inimă caldă.”

„Crăciun Fericit și un An Nou plin de prosperitate și sănătate!”

2. Poezii de Crăciun – Versuri de recitat

„În seara de ajun” – de George Coșbuc

„Afară ninge liniștit,/ Și-n casă arde focul;/ Iar noi pe lângă mama stând,/ Demult uitarăm jocul.

E noapte, patul e făcut,/ Dar cine să se culce?/ Când mama spune de Iisus/ Cu glasul rar și dulce.

Cum s-a născut Hristos în frig,/ În ieslea cea săracă,/ Cum boul peste el sufla/ Căldură ca să-i facă.

Cum au venit la ieslea lui/ Păstorii de la stână/ Și îngerii cântând din cer,/ Cu flori de măr în mână.”

Vezi aici un video cu poezia Colinde, Colinde, de Mihai Eminescu:

Vezi aici un video cu poezia „Iarna” de Vasile Alecsandri:

Vezi aici un video cu poezia „Moș Crăciun” de Octavian Goga:

„Ninge” – de Otiliza Cazimir

„Ssst! Măicuța gerului,/ Cu mânuța înghețată,/ Bate-n poarta cerului/ Și întreabă supărată:

-Unde-s stelele de sus?/ -Iaca, nu-s!/ Vântul rău le-a scuturat/ Și le-mprăștie prin sat.

Uite una: s-a desprins/ Dintr-o margine de nor/ Și coboară-ncetișor…/ -Oare-a nins?

E un fulg și-i cel dintâi/ Și aduce-n vânt ninsoare,/ Drumuri albe peste văi,/ Râs curat în ochii tăi,/ Sănioare,/ Zurgălăi… ”

Vezi aici un video cu poezia „Uite vine Moș Crăciun” de Otilia Cazimir:

Vezi aici un video cu poezia „De Ajunul Crăciunului” de Elena Farago:

Vezi aici un video cu poezia „Pomul Crăciunului” de George Coșbuc:

Vezi aici un video cu poezia Într-un cătun, de Costache Ioanid:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.