Părinți și copiiCele mai bune idei despre cum să faci amintiri DIY ale familiei...

Cele mai bune idei despre cum să faci amintiri DIY ale familiei și bebelușilor tăi

Fotografiile de familie continuă să fie obiecte importante, reprezentative pentru orice comunitate. Totodată sunt documente istorice personale şi elemente cu impact sentimental puternic. Colecțiile de imagini, nu sunt importante doar pentru istoria familiei ele pot fi transformate şi în elemente decorative personalizate.

Un colaj ce cuprinde fotografii ce au captat primul zâmbet, primii pași ai micuțului, prima zi de şcoală, imaginea realizată cu ocazia aniversării de 18 ani, toate pot fi izvoare istorice ale familiei și elemente decorative desăvârșite ce pot fi transmise generațiilor următoare. DIY- turile cu serbările de grădiniţă, școlare şi imaginile de la absolvirea liceului ori a universității pot decora pereții locuinței. Cu fotografii personale se pot crea accesorii DIY cu care se pot împodobi şi brazii de Crăciun, dându-se un aer personal decorului. Pentru că fotografiile realizate cu un aparat foto, pot fi elemente decorative sau cadouri de impact, ne-am propus să descoperim câteva idei ce pot fi puse în valoare.

Arborele genealogic DIY – povestea familiei în imagini

Cunoașterea istoriei familiei, a rădăcinilor îi ajută pe cei mici să preţuiască bunicii, străbunicii și valorile familiei. Fiecare membru al familiei are în spate o poveste interesantă, iar realizarea unui arbore genealogic va fi exact activitatea care va ajuta la descoperirea rădăcinilor. Realizarea unui astfel de proiect, alături de cei mici va fi şi o lecție autentică de istorie, copii vor putea observa cum a evoluat societate din vremea străbunicilor până în prezent, pornindu-se de la imaginile captate cu vechile aparate foto. Realizarea unui astfel de proiect se va dovedi a fi o activitate creativă și relaxantă, iar rezultatul va fi un colaj excepțional de imagini autentice. De ce ai nevoie pentru un astfel de proiect? De o coală groasă, colorată sau albă în format A2 sau A3, creioane colorate pentru realizarea chenarelor, imagini de familie, lipici, foarfecă, ramă.

Tablouri DIY imagini evenimente importante

Tablourile DIY pot fi considerate adevărate creații artistice personalizate. Pot fi expuse pe pereții holului, în corpurile de mobilier dedicate fotografiile de familie, pot fi oferite în dar părinților, bunicilor sau altor membrii ai familiei extinse. Pentru un astfel de colaj pot fi selectate fotografii tematice reprezentative pentru anumite momente speciale. Pot fi folosite fotografii cu venirea de la spital a bebeluşului, imagini cu  primul zâmbet sau primii pași, imagini de la prima zi de şcoală sau din ziua-n care copilul adolescent a absolvit liceul. Tablouri DIY pot fi create şi din imagini ale aniversarilor copilului din primul an până la ultima aniversare, ori din fotografii ale călătoriilor memorabile.

Citește și:  Sfaturi practice pentru părinți – Cum discuți cu un adolescent despre sexualitate?

Decoraţiuni pentru Crăciun DIY – accesorii tot mai populare

Fotografiile portret, realizate cu aparate foto moderne pot deveni elementele cheie ale unor decorațiuni speciale de Crăciun cu care se pot împodobi brazii de sărbători. Globurile personalizate cu numele membrilor familiei şi decorațiunile DIY cu imagini executate manual vor contribui la realizarea unui decor de Crăciun autentic! Fotografiile pot fi decorate cu elemente specifice sezonului şi pot deveni accesorii inedite.

Cadouri pentru bunici cu fotografii DIY

Bunicii sunt bucuroși de realizările copiilor şi ale nepoţilor, totuși ei nu pot fi mereu prezenți să celebreze reușitele celor pe care îi iubesc. Decoraţiunile DIY cu fotografii care să le amintească acestora de clipele fericite pot fi cadourile de care bătrânii au nevoie, pentru că vor produce surprize plăcute. Acestea pot fi oferite cu orice ocazie sau fără motive speciale, fiind daruri ce aduc zâmbete şi lacrimi de fericire.

Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte. E drept, din fotografiile realizate cu un aparat foto se pot observa trăiri şi emoții intense, iar decoraţiunile DIY cu fotografii de familie vor fii exact acele elemente care își vor atinge scopul dacă vă doriţi să realizaţi amintiri memorabile pentru dumneavoastră, pentru copii, părinţi sau bunici.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.