Rețete culinareCe tip de făină alegem pentru preparatele de Crăciun? (P)

Ce tip de făină alegem pentru preparatele de Crăciun? (P)

Febra sărbătorilor de iarnă ne determină pe fiecare dintre noi să dăm buzna în magazine pentru a face ultimele cumpărături pentru masa de Crăciun. Cum agitația se amplifică pe zi ce trece, ne aflăm într-un concurs continuu, învingătorii fiind cei care au cărucioarele pline. Vorba aceea, doar o dată-i Crăciunul pe an! Tuturor ne place să mâncăm și să ne simțim bine în aceste zile de celebrare, așa încât avem grijă să nu lipsească nimic de pe masa festivă. Pentru că suntem obișnuiți de mici cu produsele tradiționale precum cozonacii, pâinea de casă, checurile sau cornulețele, cozile cele mai mari sunt, ca în fiecare an, la raionul cu făină.

Recent, o întâmplare hazlie m-a surprins chiar în fața raftului de făină. Am fost pus în situația de a alege dintre mai multe tipuri de făină. Nedumerit, am sunat-o pe bunica să mă ajute să cumpăr făina potrivită pentru preparatele pe care ea le pregătește. Mi-a recomandat faina baneasa, din care ea va prepara bunătățuri pentru toată familia. Baneasa faina a devenit, într-adevăr, un brand valoros în casele românilor, oferind nu numai o diversitate de produse, ci și garanția calității lor, având în portofoliu mai multe tipuri de faina pentru panificatie.

Chiar dacă poate părea un detaliu neînsemnat, alegerea unei făini potrivite va face întotdeauna diferența în bucătărie. Pentru că avem de a face cu o varietate de sortimente, cu siguranță că te-ai întrebat măcar o dată ce reprezintă diferitele codificări de pe ambalajele de făină. Acele cifre sunt indicii importante care ne ajută să alegem mai ușor ceea ce avem de fapt nevoie. Astfel, putem întâlni în piață mai multe tipuri de făină: 000, 480, 550, 650. Aceste numere arată gradul de rafinare al făinii, astfel:

  • făina 000 are o textură fină, culoare mai albă, fiind ideală pentru aluaturi pufoase și ușoare;
  • făina cu codificarea 480 este un sortiment mai fin, folosit pentru preparate de patiserie;
  • făina 550 este mai dură, dar indicată pentru aproape orice tip de aluat (de la prăjituri și brioșe, până la cele de pâine);
  • făina 650 nu este atât de fină, având o culoare mai închisă și conține mai mult gluten;
  • făina 650 are în compoziție mai mult gluten, fiind bună la aluaturile elastice cu nevoie de dospire, precum pâinea, pizza sau focaccia.

Prin urmare, acum nu îți mai rămâne decât să îți planifici meniul pentru sărbători, astfel încât să treci pe lista ta de cumpărături exact tipul de făină de care ai nevoie. Cu o simplă clasificare, ne scutim de timp pierdut ineficient la cumpărături și ne putem bucura liniștiți de atmosfera de sărbătoare. Baftă la cumpărături!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.