Casă și grădinăCe probleme ridică deseori hidroforul și ce puteți face pentru a-l repara?

Ce probleme ridică deseori hidroforul și ce puteți face pentru a-l repara?

Hidroforul reprezinta un element foarte important pentru toate persoanele care locuiesc la casa si nu se afla intr-o regiune racordata la reteaua de apa curenta. Chiar daca prezinta numeroase avantaje, hidroforul are si anumite dezavantaje, asa ca in randurile care urmeaza va vom prezenta ce probleme ridica hidroforul.

Inainte de a va prezenta care sunt problemele cele mai frecvent intalnite in cazul unui hidrofor si cum pot fi acestea rezolvate, este important sa va prezentam, pe scurt, ce este hidroforul.

Dupa cum am mentionat si anterior, hidroforul reprezinta un ajutor de nadejde pentru persoanele ale caror gospodarii se afla in regiuni neracordate la reteaua de apa, deoarece acest aparat este folosit pentru a alimenta cu apa intreaga gospodarie. Folosirea unui hidrofor intr-o astfel de situatie este esentiala, deoarece acesta este atat de eficient incat poate asigura apa necesara tuturor activitatilor casnice si gospodaresti si, mai mult decat atat, este si foarte economic.

Din punctul de vedere al constructiei, hidroforul are la baza un intreg mecanism. Hidroforul detine o pompa din inox, sistem de pompare, un mecanism de sustragere a apei si un sistem amplu de filtrare care nu permite impuritatilor sa ramana in apa. Hidroforul are la baza un vas cu o perna de aer pentru ca aceasta sa poata ajuta la reglarea presiunii, in asa fel incat aceasta sa poata fi aleasa in functie de preferintele fiecaruia.

Atunci cand hidroforul functioneaza corespunzator, raportul functionare – stagnare este aproximativ egal. In cazul in care hidroforul porneste pentru cateva minute, stagneaza putin dupa care porneste iar, inseamna ca ceva este in neregula cu hidroforul si trebuie rezolvat cat mai repede cu putinta.

Probleme ale hidroforului

De cele mai multe ori, cele mai frecvente probleme pe care le ridica hidroforul sunt cele legate de presiune. Pentru a regla presiunea hidroforului este important ca acesta sa fie scos din priza, dupa care robinetul prin care apa intra sa fie si el inchis. Deschideti un robinet in casa pana cand instalatia hidroforului este complet golita, moment in care veti observa ca presiunea este egala cu 0.

In acest moment, se va inchide si circuitul de alimentare dupa care se va deschide capacul din spatele hidroforului si se va ridica presiunea cu ajutorul compresorului. Mare atentie deoarece presiunea din hidrofor nu trebuie sa depaseasca 1.6 atmosfere. Dupa ce hidroforul a fost bagat in priza, circuitele vor fi deschise.

O alta problema des intalnita in randul hidrofoarelor este blocarea circuitului apei. Aceasta problema este cauzata, in general, de impuritatile din apa. Chiar daca hidroforul are incorporat si un filtru, tot exista posibilitatea ca hidroforul sa se infunde. De aceea, acesta trebuie curatat. Dupa ce ati scos hidroforul din priza, indepartati furtunul prin care apa intra in acesta pentru a curata camera pompei hidroforului.

Un factor care poate duce la defectarea hidroforului este inghetul. Este important ca, pe timp de iarna, hidroforul sa fie ferit de inghet. La sfarsitul iernii, cand pericolul inghetului a trecut, hidroforul va fi verificat pentru a se observa eventualele daune.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Dela un timp merge in hopuri parca ar sughita! Mentionez ca toata iarna a fost magaziein cutia lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.