Dragoste și relațiiCe motive au bărbații pentru a părăsi femeile?

Ce motive au bărbații pentru a părăsi femeile?

Oamenii de știință spun că bărbații au numeroase motive pentru a părăsi femeile, unele dintre ele fiind foarte importante, ele pot distruge chiar și cea mai puternică relație. Multe cupluri se întreabă de ce căsnicia lor este atât de nefericită și care sunt motivele principale ce ar putea duce la despărțire.

Motivele pentru care bărbații părăsesc femeile

De ce oamenii divorțează în ziua de azi? Se spune că una din două căsătorii se termină cu divorț. Nici relațiile de iubire, de lungă durată, nu mai țin prea mult timp, iar asta din cauza faptului că se pierde dragostea, apar probleme, alte așteptări, etc.

Trădarea

Când apare a treia persoană într-o relație și deci este vorba despre infidelitate, devine greu să mai salvezi relația. Trădarea poate afecta și un bărbat, acesta nu va ierta infidelitatea persoanei iubite. Se spune că în ziua de azi mulți oameni intră în triunghiuri amoroase și asta din cauza lipsei de comunicare dintre parteneri, dar și din cauza altor motive: lipsa de intimitate emoțională, sentimentele pierdute, nevoia de autoafirmare, dorința de a experimenta iubirea, minciuna, etc.

Semnele că o persoană înșeală sunt: are un aspect diferit, pune parole pe telefon, nu mai răspunde la apeluri ca înainte, își schimbă atitudinea în viața intimă, are manifestări de gelozie sau suspiciune.

Unii oameni în ziua de azi au probleme în relație și au aventuri emoționale ce treptat se transformă în aventuri sexuale. Este destul de ușor să vorbești cu cineva pe net și să spui că nu faci nimic. Asta este tot un fel de trădare, este ca și cum ai un iubit de rezervă (numit prieten) în cazul în care nu mai merge actuala relație.

Indiferența și lipsa de comunicare

Bărbaților le place să comunice și să discute subiecte interesante. Dacă un bărbat are o femeie indiferentă și reticentă, atunci este posibil să caute comunicarea în altă parte.

Un alt aspect important este dorința de a se exprima. Dacă o femeie nu are capacitatea de a înțelege și de a asculta, atunci asta poate afecta armonia în relație.

Temperamentul dificil

Unele persoane nu își arată temperamentul în primele luni de relație și apoi, după ce își dau măștile jos pot surprinde neplăcut persoana iubită. De regulă, un bărbat care descoperă că și-a luat o femeie diferită din punct de vedere al caracterului față de ceea ce și-a imaginat, va avea tendința de a fugi din relație. Acest motiv îi face pe mulți bărbați să părăsească femeile din viața lor.

Răutatea unei femei nu va fi pe placul unui bărbat. Când își va da seama că are o iubită rea, care tratează urât animalele și nu empatizează, el își va pierde interesul și va pleca.

Aroganța

Mulți bărbați spun că nu suportă aroganța și dacă observă asta în caracterul unei femei au tendința de a pleca din relație. Aroganța face o femeie să fie rece, inaccesibilă, nepoliticoasă. Nu poți avea o relație de lungă durată cu o femeie arogantă, pentru că ea devine astfel neinteresantă.

Ordinea

Bărbații sunt foarte atenți la lucrurile mărunte, cum ar fi ordinea în casă și igiena. Dacă o femeie nu se îngrijește, nu mai este atentă la aspectul ei (manichiură, coafură și altele) atunci el va fi mai puțin interesant de ea. O femeie care nu se îngrijește cu atenție va distruge interesul unui bărbat.

De asemenea, un bărbat nu va avea răbdare să facă el ordine în casă. Dacă femeia nu este ordonată și nu are grijă de curățenia casei, atunci ea nu va mai fi apreciată de acel bărbat și el o va părăsi. Astfel de lucruri sunt foarte importante într-o relație și pot îndepărta un bărbat.

Gelozia este mai periculoasă ca neîncrederea

Psihologii spun că bărbații nu acceptă gelozia. Ei nu pot suporta încercările femeilor de a-i controla, de a-i transforma în proprietatea lor. Se spune că gelozia poate distruge relația și așa este. Gelozia este un sentiment puternic, negativ, de necontrolat care apare brusc din diverse motive.

Conceptul că „dragoste adevărată fără gelozie nu există” este greșit, mai spun psihologii.

Gelozia este o frică inconștientă, care poate duce la scandaluri constante și la izbucniri de furie necontrolate. Este dificil de trăit cu o persoană geloasă, de aceea un bărbat este tentat să iasă dintr-o asemenea relație.

Compatibilitatea intimă

Acest lucru este important în relația de cuplu. Dacă un bărbat ajunge la concluzia că femeia nu i se potrivește în pat, atunci el este în stare chiar să o lase. În astfel de situații, comunicarea poate ajuta pentru a înțelege ce nu este în regulă și a reaprinde pasiunea în dragoste, cum era la început.

Studiile arată că multe căsătorii eșuează în ziua de azi și asta pentru că unul își dă seama că s-a căsătorit cu persoana nepotrivită, fiind realist în a judeca și nicidecum paranoic.

Dacă ții la relația ta actuală, atunci trebuie să ții cont de toate aceste aspecte și să eviți prieteniile cu persoanele de sex opus care sunt toxice și motivul principal al despărțirii în ziua de azi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.