Casă și grădinăCe lucrări de izolații sunt necesare dacă îți faci o casă la...

Ce lucrări de izolații sunt necesare dacă îți faci o casă la țară?

Având în vedere zgomotul și poluarea din orașe, oamenii au ajuns să-și dorească tot mai mult să trăiască în zone mai liniștite, în case sau vile moderne, pe care și le construiesc după placul și imaginația lor, la țară sau pe terenuri virane, în zone împădurite, la munte, în apropierea apelor, sau în zone suburbane.

Dacă și tu îți dorești să trăiești într-un loc liniștit la țară, îți poți construi de exemplu o casă din cărămidă, care reprezintă o construcție foarte bună deoarece oferă rezistență, confort și durabilitate.

Cu ajutorul unui specialist cu experiență al unei firme de construcții poți ridica casa visurilor tale, ținând cont de toate etapele pentru realizarea unui lucru de calitate. O astfel de persoană te va ajuta să îți îndeplinești planurile și să înțelegi toate aspectele despre calitatea materialelor pe care trebuie să le achiziționezi pentru construcția și siguranța casei.

Hidroizolația casei reprezintă una din cele mai importante lucrări deoarece este necesară pentru asigurarea trăiniciei acesteia. În anumite luni ale anului condițiile atmosferice sunt vitrege, de exemplu iarna este ger și zăpadă, iar primăvara și toamna sunt mai multe precipitații și frecvent ceață. Toate acestea pot avea un impact negativ asupra materialelor de construcții, de aceea acestea trebuie să fie de înaltă calitate și în plus trebuie respectate întocmai lucrările de izolații și termoizolații corespunzătoare.

Prin realizarea hidroizolației în mod corect se poate proteja construcția de umiditate sau de infiltrarea apei chiar și în cele mai mici orificii ale acesteia. Orice infiltrare de apă poate duce la acumularea umezelii, dezvoltarea mucegaiului (care poate afecta starea de sănătate) și la deteriorarea suprafețelor construcției în timp.

Dacă ai în plan și construcția unei piscine într-o zonă potrivită (care nu este joasă, iar pământul nu este terasat de ape subterane), pe proprietatea ta și unde ai soare în permanență, trebuie să știi că firmele de construcții te pot ajuta cu alegerea materialelor cât și cu realizarea construcției.

Astfel planul tău va fi ușor de realizat (mai ales dacă ai toți banii necesari), încât să obții o lucrare după cum îți dorești: din beton (întărit cu fier forjat), din fibră de sticlă (are prețul cel mai avantajos), din metal (poate avea diferite forme – ex. pătrată, ovală) sau din vinilin (atașat pe un cadru din oțel armat sau alt material rezistent și non-coroziv). Cele mai trainice piscine sunt cele construite din beton, despre acestea se spune că țin o viață mai ales dacă sunt construite din materiale de calitate superioară, cum este betonul torcretat (folosit și la baraje, piloni de poduri, parapeți și diguri).

Dacă ești deja un cunoscător al acestor lucruri și te poți descurca și singur, îți oferim câteva informații utile privind lucrările de izolații si termoizolații, care se pot aplica pentru diferite proiecte cu materialele corespunzătoare pentru fiecare în parte.

O idee grozavă este și încălzirea prin pardoseală pe care mulți oameni o consideră utilă mai ales dacă vrei să stai la casă. Aceasta se poate aplica și la suprafețele exterioare casei (ex.terase), unde se urmărește să se scape de corvoada îndepărtării cu dificultate a stratului de zăpadă sau de gheață, iarna.

Dacă locuiești la bloc este posibil să fii interesat de realizarea lucrărilor de tipul hidroizolație terasă bloc, mai ales în ceea ce privește refacerea sau reabilitarea unei astfel de construcții, dar și realizarea structurii unei noi terase.

Chiar și în cazul în care decizi să locuiești la casă, îți poți construi o terasă, care alături de faptul că va trebui să aibă un aspect interesant și frumos, trebuie să fie și realizată din materiale de bună calitate și protejată prin lucrări de hidroizolație de factorii externi (de îngheț, umiditate, zăpadă, ploaie, schimbări bruște de temperatură).

În centrul terasei întotdeauna se face un canal de scurgere pentru apa rezultată în urma ploilor sau din cauza topirii zăpezii, iar suprafața acesteia trebuie să fie desigur în pantă. O astfel de lucrare se folosește și la băile din interiorul casei, pentru scurgerea apei în caz de inundație.

Dacă alegi să folosești materiale de calitate înaltă (deși poate acestea sunt destul de scumpe) poți avea o casă care să fie trainică, de care să te bucuri foarte mulți ani, sau chiar întreaga viață.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.