Sarcină & BebeEști pregătită pentru bebe numărul 2? Ce se schimbă la a doua...

Ești pregătită pentru bebe numărul 2? Ce se schimbă la a doua sarcină?

Ești însărcinată din nou? Probabil că ești încântată, fie că bebe a fost plănuit sau nu, ești îngrijorată și totuși mult mai sigură pe tine acum, că ai trecut deja o dată prin experiența nașterii. Va fi diferit? Va fi mai simplu? Fiecare sarcină este altfel, bineînțeles. Și o parte mai puțin bună este că cei din jurul tău deja pot crede că nu ai la fel de mare nevoie de ajutor: doar știi ce te așteaptă și ești pregătită, nu?

Totuși, femeile care au născut de mai multe ori știu că, indiferent cât de experimentată și cunoscătoare ești, sarcina este întotdeauna o nouă provocare, grijile rămân, la fel și simptomele mai puțin agreabile. La fel cum fiecare copil este diferit, această experiență va fi unică.

Ce se schimbă la a doua sarcină?

♥ Descoperi mai rapid. Ei bine, așa cum spun și multe mămici, este foarte probabil să îți dai seama că ești însărcinată mult mai devreme. Recunoști deja unele senzații pe care nu le mai confunzi cu altele (o mămică la prima sarcină s-a păcălit timp de o lună că este balonată!). De asemenea, și burtica devine mai repede vizibilă, fapt datorat mușchilor oarecum slăbiți în urma primei experiențe.

♥ Tolerezi mai ușor anumite simptome. Multe mămici spun că la a doua sarcină le-a venit mai ușor să se confrunte cu anumite neplăceri, mai ales că se așteptau la acestea și nu era nimic surprinzător. La fel, unele spun că la al doilea copil s-au confruntat cu mai puține grețuri, dar aceasta e departe de a fi o regulă.

♠ Crești…și tot crești. A doua sarcină va veni cu mai multe kilograme în plus – e normal, atît datorită vârstei mai înaintate, cât și a faptului că multe mămici nici nu au apucat să scape total de kilogramele acumulate în prima.

♥ Stresul legat de naștere e mai mic. Deja știi câteva lucruri foarte utile pentru oricare viitoare mamă. În primul rând, îți este mai ușor să alegi modul în care vei naște: natural sau prin cezariana. Nu mai este o dilemă la fel de mare ca prima oară, mai ales dacă ai trecut printr-o naștere naturală. Simplul fapt că știi cam ce te așteaptă diminueaza din anxietate. În plus, știi prea bine acum că data probabilă a nașterii este una strict orientativă: nu are rost să te îngrijorezi nici dacă intri înainte în travaliu, nici dacă întârzii.

♠ Ești atât de obosită! Da, ești mai pregătită, poate chiar mai matură acum – dar pe lângă oboseala inerentă sarcinii, somnul de proastă calitate, acum se adaugă și faptul că ai grijă de primul născut. Astfel că sfatul „relaxează-te și odihnește-te” este cam inutil. Dacă la prima experiență toți te menajau și tu evitai să riști orice efort prea mare, acum nu prea îți permiți să faci la fel, mai ales dacă primul copil este încă mic. În plus, cei apropiați sunt ceva mai puțin gata să te ajute cu orice ai nevoie… Gata și cu „mofturi”, cum ar fi pregătirile prenatale: „ce-ți trebuie, doar știi deja ce să faci!”…

♠ Gelozia copilului. Primul născut va fi foarte adesea gelos pe ideea că urmează să i se nască un frățior sau o surioară. Cum adică, să îi fure mămica, care era doar a lui? Adică să o împartă cu un uzurpator enervant? Chiar și când lucrurile par a fi liniștite și copilul este entuziast la ideea că va avea un frate/ o soră, este bine să te pregătești dinainte, deoarece odată cu venirea sa pe lume, gelozia izbucnește. Poate că cel mai greu lucru este să te împarți între cei doi copii, să le dovedești că îi iubești pe fiecare…

♥ Strict cumpărături utile. Entuziaștii părinți proaspeți fac un adevărat prăpăd în bugetul familiei, cumpărând vrute și nevrute – „Oare ne trebuie? Dar uite ce drăguuuuuț este!”. Aceasta se schimbă destul de mult la a doua sarcină: în primul rând, ai deja unele obiecte utile. În al doilea rând știi mai bine cum să te ferești de tentația de a achiziționa lucruri frumoase, dar fără scop practic (ori prea puțin practice).

♦ Vestea cea mare…parcă nu mai e la fel de mare! Aceasta, pentru cei din jur. La prima sarcină, toată lumea este surprinsă, încântată, nerăbdătoare. La a doua, părinții sunt cei care trăiesc din nou încântarea și entuziasmul, dar pentru alții deja este „știre veche”… Ceea ce nu e neapărat ceva rău: nu prea ai chef din nou de idei absurde, sfaturi ciudate, întrebări indiscrete, nu?

În orice caz, a doua sarcină nu va fi la fel, iar mama va fi la fel de entuziastă, dar și de temătoare, chiar dacă acum nu se mai stresează din orice nimic. A avea doi copii (sau mai mulți) este visul multor părinți, de aceea experiența nu-și va pierde din magie și neprevăzut…

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

 1. Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care Dr. Saguru mi-a oferit-o ajutându-mă să-mi recuperez ex-soțul cu vraja sa magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex Și ajută la stabilirea relației. Și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situatia mea si apoi caut ajutorul lui, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum, pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr. Saguru este cu adevarat un adevarat vrajitor. DUMNEAVOASTRĂ AȚI VĂ RUGĂM AJUTAȚI-L pe CONTACT DOCTOR SAGURU ACUM prin e-mail: drsagurusolutions@gmail.com sau whatsapp +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
  1 LOVE SPELL
  2 ÎNCERCĂ
  3 FRUCTE DE FEMEI
  4 PROMOȚIE SPELL
  5 SPELL DE PROTECȚIE
  6 SPELL BUSINESS
  7 SPELL GOOD JOB
  8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE SPELL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.