Cartofi mari copți la cuptor cu cimbru măcinat – află cum se poate pregăti această rețetă

0
261
Cartofi mari copti la cuptor, cu cimbru macinat
Cartofi mari copti la cuptor, cu cimbru macinat

Cartofii copti la cuptor, din reteta de fata, sunt unul dintre garniturile preferate de familia mea. Cu toata ca i-am descoperit de curand, au devenit unul dintre mancarurile preferate de noi toti. Cantitatea de fata e suficienta pentru 4 portii.

Ingrediente cartofi copti la cuptor, cu cimbru macinat

  • 5 cartofi foarte mari
  • 100 ml de ulei
  • 1 lingurita de cimbru macinat ( sau proaspat maruntit, daca aveti )
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se iau 5 cartofi mari ( cu cat mai mari cu atat mai bine ), se curata de coaja si se taie in 2 sau 3 bucati ( 3 daca ati nimerit niste giganti de-a dreptul :D).
Intr-un vas mai incapator se pun 50 ml de ulei, sare si piper dupa gust plus o lingura de cimbru macinat ( ideal ar fi cimbru verde, proaspat si maruntit, dar fiind iarna acum, a trebuit sa pun din acela uscat ). Se tavalesc prin aceasta compozitie toti cartofii si se pun apoi intr-o tava data cu ulei.
Ca sa se evite prinderea lor, se poate folosi sub cartofi o folie sau hartie de copt.
Se lasa la cuptor cca jumatate de ora, intorcand o data cartofii, cand s-au rumenit pe o parte.

Citește și:  Cremă de ridiche albă cu brânză fetă - o rețetă ieftină și sănătoasă
Cartofi mari curatati
Cartofi mari curatati
Ingrediente condimente
Ingrediente condimente
Ulei cu sare, piper si cimbru macinat
Ulei cu sare, piper si cimbru macinat
Cartof dat prin ulei
Cartof dat prin ulei
Cartofi mari in tava
Cartofi mari in tava
Cartofi mari la cuptor, cu cimbru macinat
Cartofi mari la cuptor, cu cimbru macinat

Stefania Turc

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.