Cartofii copti la cuptor, din reteta de fata, sunt unul dintre garniturile preferate de familia mea. Cu toata ca i-am descoperit de curand, au devenit unul dintre mancarurile preferate de noi toti. Cantitatea de fata e suficienta pentru 4 portii.
Ingrediente cartofi copti la cuptor, cu cimbru macinat
- 5 cartofi foarte mari
- 100 ml de ulei
- 1 lingurita de cimbru macinat ( sau proaspat maruntit, daca aveti )
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se iau 5 cartofi mari ( cu cat mai mari cu atat mai bine ), se curata de coaja si se taie in 2 sau 3 bucati ( 3 daca ati nimerit niste giganti de-a dreptul :D).
Intr-un vas mai incapator se pun 50 ml de ulei, sare si piper dupa gust plus o lingura de cimbru macinat ( ideal ar fi cimbru verde, proaspat si maruntit, dar fiind iarna acum, a trebuit sa pun din acela uscat ).
Se tavalesc prin aceasta compozitie toti cartofii si se pun apoi intr-o tava data cu ulei.
Ca sa se evite prinderea lor, se poate folosi sub cartofi o folie sau hartie de copt.
Se lasa la cuptor cca jumatate de ora, intorcand o data cartofii, cand s-au rumenit pe o parte.