Rețetă de aluat pentru blat de pizza – cum se face ca acesta să rămână subțire

0
232
Reteta aluat pentru blat de pizza
Reteta aluat pentru blat de pizza

Aceasta reteta de aluat de pizza imi place in special pentru faptul ca ramane subtire, la fel ca la pizze facuta in comert.
Cantitatea e suficienta pentru o tava de pizza – 6 persoane.

Ingrediente aluat pentru blat de pizza

  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • apa calduta
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se ia un bol sau un vas mai mare in care sa fie loc de amestecat si de framantat aluatul. Se aseaza in el faina, oul crud spart, un varf de cutit de sare si drojdia sfaramata. Se amesteca bine, adaugand constant cate putina apa calduta, pana cand se obtine consistenta dorita ( la nevoie se mai drege cu faina ).

Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru minim o jumatate de ora. Cand a crescut suficient se intinde la marimea unei tavi.

Ingrediente pentru aluat
Ingrediente pentru aluat
Amestec pentru aluat
Amestec pentru aluat
Aluat framantat
Aluat framantat
Aluat dospit
Aluat dospit
Aluat intins
Aluat intins

Stefania Turc

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.