Daca va place carnea de porc la cuptor atunci sunteti in locul potrivit pentru ca reteta de mai jos e delicioasa si rapida. Ajunge pentru 4 persoane si se poate servi cu diverse garnituri din cartofi, orez ori legume.
Ingrediente costita de porc la cuptor, trasa la tigaie
- 1 kg costita de proc, proaspata
- 50 ml ulei
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Se alege o bucata de costita de porc care sa aiba si un pic de grasime ( pentru a mentine carnea frageda ). Se condimenteaza cu sare, piper dupa gust si putin curry – nu e necesar decat in cantite mica, fiind foarte aromat.
Uleiul se incinge intr-o tigaie, se aseaza apoi carnea de porc in ea, asteptand sa se rumeneasca pe o parte. Cand e gata, se intoarce si pe partea cealalta, se lasa la prajit pana cand se face o crusta rumena.
Dupa aceea se aseaza pe gril-ul din cuptor, introducanad si o tava cu apa sub ea. Din cand in cand se verifica daca este suficienta apa, completand la nevoie.
Carnea va fi gata dupa aprox 1 ora, atunci cand se desprinde usor de pe oase ( la nevoie se lasa mai mult ).