Reteta este interesanta pentru forma ei de la final, nu pentru ingredinetele folosite, pentru ca ingredientele sunt putine si simple, cunoscute si prezente in orice gospodarie, mai ales in perioada pastelui.
Sunculita de casa o puteti inlocui cu bacon sau slanina, daca aveti pofta.
Ingrediente cartofi intregi la cuptor cu sunculita de casa
- cartofii mari (numarul in functie de persoanele servite)
- felii de sunca de casa
- cascaval
Mod de preparare
Spalam cartofii sub un jet de apa si ii curatam cu periuta, daca nu folositi cartofi noi puteti sa ii curatati de coaja.
Pe cartofi facem taieturi, cam 5-6 taiaturi, in fuctie de marimea cartofilor, aveti grija sa nu ii taiati in doua. Asezam cartofii intr-o tava cu hartie de copt si ii dam in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.
In crestaturile cartofilor bagam bucatile de sunca, ii punem iar in cuptor si lasam pana se face cartoful (pana ce intra furculita sau scobitoarea usor in ei).
Cand ii scoatem din cuptor presaram bogat cu cascaval razuit, asteptam sa se topeasca si servim cartofii calzi, alaturi de o salata bogata.