Rețete culinareCartofi întregi la cuptor cu șunculiță de casă - o rețetă inedită...

Cartofi întregi la cuptor cu șunculiță de casă – o rețetă inedită cu ingrediente puține

Reteta este interesanta pentru forma ei de la final, nu pentru ingredinetele folosite, pentru ca ingredientele sunt putine si simple, cunoscute si prezente in orice gospodarie, mai ales in perioada pastelui.

Sunculita de casa o puteti inlocui cu bacon sau slanina, daca aveti pofta.

Ingrediente cartofi intregi la cuptor cu sunculita de casa

  • cartofii mari (numarul in functie de persoanele servite)
  • felii de sunca de casa
  • cascaval

Mod de preparare

Spalam cartofii sub un jet de apa si ii curatam cu periuta, daca nu folositi cartofi noi puteti sa ii curatati de coaja.

Pe cartofi facem taieturi, cam 5-6 taiaturi, in fuctie de marimea cartofilor, aveti grija sa nu ii taiati in doua. Asezam cartofii intr-o tava cu hartie de copt si ii dam in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute.

In crestaturile cartofilor bagam bucatile de sunca, ii punem iar in cuptor si lasam pana se face cartoful (pana ce intra furculita sau scobitoarea usor in ei).

Cand ii scoatem din cuptor presaram bogat cu cascaval razuit, asteptam sa se topeasca si servim cartofii calzi, alaturi de o salata bogata.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.