O mancare usoara, cred ca pe gustul oricui.
Cine doreste poate prepara si carne langa sau pur si simplu se poate servi cu o salata proaspata.
Ingrediente cartofi copti umpluti cu telemea
- 4 cartofi marisori
- 100gr telemea
- ceapa
- ou
- ulei
- sare, piper, boia
Pentru sos
- 100ml smantana
- boia
- marar
Mod de preparare
Cartofii se freaca bine cu buretele sau o perie, ii stergem cu servetel de bucatarie si ii intepam cu o scobitoare jur imprejur. Asezam cartofii in tava captusita cu hartie de copt si ii introducem in cuptor pentru 40-50 minute, pana cand furculita intra usor in ei.
Lasam sa se raceasca apoi ii taiem in doua pe lungime si scobim miezul in asa fel incat sa lasam putin si pe coaja.
Curatam ceapa si o maruntim, intr-o tigaie o calim, o amestecam cu miezul scobit din cartofi, condimentam cu sare piper si boia, batem un ou mic, razuim telemeaua si amestecam ingredientele. Cu acesata compozitie o sa umplem cartofii scobiti.
Asezam cartofii inapoi intr-o tava si coacem pana incepe sa rumeneasca suprafata aprox 20-30 de minute.
Intre timp pregatim sosul, amestecam smantana cu o lingurita de boia si marar proaspat tocat sau uscat si punem totul la rece.
Servim cartofii calzi, stropit cu sos de smantana, asortata cu salata.