Animale de companieSpecii de păsări: Canarul verde sălbatic, foarte prețuit de crăscătorii de păsări

Specii de păsări: Canarul verde sălbatic, foarte prețuit de crăscătorii de păsări

Canarul verde salbatic este o pasare cu un penaj deosebit de frumos. Un exemplar bun trebuie sa aiba un colorit verde masliniu inchis. Acesti canari sunt foarte pretuiti de crescatorii de pasari pentru aspectul lor minunat si de multe ori sunt campioni in spectacole de canari, deoarece ies in evidenta de fiecare data.

Canarul verde este dezvoltat dintr-un canar galben sau cafeniu (de culoarea pielii de bivol) la care pigmentii maro si negri pe un fond galben creeaza un aspect verde inchis.

Pentru a reproduce un canar verde, crescatorii de pasari folosesc doua exemplare bune de canari de culoare verde, unul cafeniu (sau piele de bivol) si unul galben. Prin incrucisarea a doi canari de culoare galbena se obtin exemplare cu pene tari ceea ce face ca pasarea sa arate excesiv de slaba.

In cazul incrucisarii a doi canari cafenii se obtin exemplare cu pene mai moi. Daca penele sunt exagerat de moi, aspectul nu este bun, deoarece unele pene nu pot iesi prin piele. Cand se foloseste o pereche formata din doua exemplare verzi se obtine un procent de 100% pui verzi, din care 50 % sunt cu galben si 50% sunt cu cafeniu.

Daca se foloseste o pereche formata dintr-un exemplar bun verde si unul galben sau cafeniu se obtine un procent de 25% din pui de culoare verde cu nuanta cafenie, 25% verde cu galben, 25% galbeni si 25% cafenii. Niciodata nu se vor obtine alte culori, alb sau albastru.

Alimentatia si modul de crestere a acestor canari este la fel ca la celelalte rase de canari de culoare. Aceasta specie face parte din ordinul Passeriformes, familia Fringillidae.

 Video – Canarul verde salbatic:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.