Animale de companieSpecii de păsări: Canarul albastru, face parte din ordinul Passeriformes, familia Fringillidae

Specii de păsări: Canarul albastru, face parte din ordinul Passeriformes, familia Fringillidae

Canarul albastru nu este de fapt o pasare de culoare albastra. Culoarea penajului este o ardezie sau un gri inchis asemanator cu nuanta otelului, dar in nici un caz un albastru clar.

Aceasta pasare cu penaj deosebit face parte din categoria canarilor de culoare si este un canar alb la care melanina maro inchisa si neagra stau la baza culorii albe si ii da o tenta albastruie. Daca ar fi fost un canar galben in loc de alb, atunci s-ar fi obtinut un canar cu penaj verde. Crescatorii de pasari pot obtine diferite grade de variatie a culorii, asemanator ca la celelalte rase de canari.

Pentru reproducerea unui canar albastru cel mai simplu este sa se inceapa cu un exemplar de canar albastru bun si un exemplar de canar cafeniu (culoarea pielii de bivol) sau galben. Din aceasta pereche sunt sanse ca 25% din pui sa fie cu penajul galben clar sau cafeniu, 25% de culoare alba, 25% cu penaj verde si 25% sa aiba o culoare albastruie. In cele mai multe cazuri aceste procente variaza, deoarece nu conteaza numai genetica, norocul joaca si el un rol important.

De asemenea, se poate utiliza o pereche formata dintr-un exemplar bun de canar verde si unul alb. In acest caz vor rezulta exemplare bune de canari albastri si de culoare verde de calitate mai mica. Crescatorii de pasari au in vedere de fiecare data regulile de reproducere pentru aceste specii de canari, care sunt foarte importante.

Canarul albastru este apreciat pentru culoarea sa deosebita, care la cele mai bune exemplare este clara si formeaza un frumos desen pe spatele pasarii. Alimentatia si modul de crestere a acestor canari este la fel ca la celelalte rase de canari de culoare. Aceasta specie face parte din ordinul Passeriformes, familia Fringillidae.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.