Acasă Animale de companie Specii de păsări: Canarul din Norwich, poate atinge lungimea de 16 cm

Specii de păsări: Canarul din Norwich, poate atinge lungimea de 16 cm

0
354
Canarul din Norwich Foto: www.chardonneret-canari.sitew.com
Canarul din Norwich Foto: www.chardonneret-canari.sitew.com

Canarul din Norwich este foarte cunoscut si popular in intreaga lume. Orasul Norwich se afla in partea de est a Angliei. Istoria acestui canar a inceput din sec. al XVI-lea. Unii spun ca acest canar a fost importat de la refugiatii francezi si flamanzi, in perioada persecutiei protestantilor in Europa. Altii spun ca Norwich a fost initial un canar de culoare, ceea ce nu este adevarat deoarece englezii nu au selectat niciodata tulpini de canari de culoare. Ei insa au dorit la canari o culoare bogata si calda.

Rasa Norwich a suferit o serie de imbunatatiri de-a lungul anilor, initial existand doua soiuri, una avea ciuf pe cap, iar alta avea capul neted. Din acestea s-au obtinut rase noi de Norwich.

Acest canar are dimensiuni bune, o lungime de 16 cm, uneori si mai mult. Capul este mare, obrajii plini, ochii centrali, ciocul gros, scurt si conic. Corpul are o forma plina, indesata si rotunjita, cu umeri largi, spatele usor arcuit, bogat acoperit cu pene. Gatul este scurt, abia vizibil intre cap si corp. Picioarele sunt delicate, au degete scurte si subtiri, iar coada este scurta si ingusta. Pare sa aiba un aspect robust, insa nu intotdeauna este asa. Este greu sa-l mentii intr-o stare buna de sanatate, fiind destul de sensibil. Uneori face boli intestinale, alteori respiratorii.

Citește și:  Rasa de câini Dog de Bordeaux - câinele care a câștigat lupte impotriva taurilor

Se hraneste cu amestec de seminte, legume si fructe proaspete: mere, frunze, salata verde, frunze de papadie, si altele. Este necesar ca hrana sa fie completata cu multivitamine. Dieta lor trebuie sa fie usoara si variata, pentru a nu creste foarte mult in greutate. Le trebuie spatiu pentru a se misca si zbura. Se intampla ca un factor de stres sa fie chiar penajul lor bogat si dens, care nu apare la alti canari si de aceea ei trebuie supravegheati in fiecare zi pentru a-i descoperi daca se afla intr-o stare de suferinta.

Pentru imperechere, masculul si femela trebuie astfel selectati, incat sa se potriveasca din punctul de vedere al formei capului, corpului si cozii. Puii, cand sunt mici se hranesc cu oua fierte, taiate marunt. In perioada martie-aprilie, cand sunt doi masculi, trebuie separati. Daca sunt lasati impreuna, intra in competitie, uneori au loc confruntari si amenintari intre ei, tinand aripile usor ridicate. Canarul din Norwich este foarte atent la detalii si dificil de intretinut. Este crescut pentru penajul sau pufos si dimensiunile mari.

Video – Canarul din Norwich:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.