Specii de păsări: Canarul Yorkshire din regiunile nordice ale Angliei

0
576
Canarul Yorkshire Foto: yorkshire-canary.blogspot.com

Canarul Yorkshire a fost numit dupa regiunea din care provine, adica Yorkshire, mai precis orasul Bradford, care se afla in partea de nord a Angliei, aproape de Lancaster si mare. Originile sale dateaza inca din anul 1870, iar de atunci s-au adus mereu imbunatatiri, obtinandu-se in final in anul 1962, canarul Yorkshire, unul dintre cele mai frumoase rase de canar crescute vreodata. A fost obtinut prin incrucisarea a trei specii: canarul belgian, canarul din Norwich si canarul Lancashire.

Penajul sau este galben intens, dar poate fi si verde, galben in combinatie cu alte culori, striat cu negru, cafeniu, uniform sau cu pete. Datorita grosimii sale, a fost numit si pasarea inel, ceea ce insemna ca era atat de slab, incat putea sa fie trecut printr-un inel. Are o tinuta eleganta, corpul lung de 17 cm, coada lunga, pe stinghie tine corpul aproape in pozitie verticala. Capul este mic si rotund, gatul larg, ochii mari, ciocul scurt si conic. Aripile sunt mari si apropiate de corp.

Acesti canari nu sunt foarte delicati, in sensul ca nu au probleme cu boli importante sau ereditare ca alte specii, insa cresterea lor nu este potrivita pentru oricine. Hrana lor consta in primul rand din amestec de seminte, fructe si legume proaspete: felii de mere, banane, spanac, salata verde, papadie, morcov si altele.

Citește și:  Sarplaninac sau ciobănescul de Iugoslavia - o rasă de câini potrivită pentru pază

Ea trebuie suplimentata cu proteine si un complex de multivitamine, deoarece acesti canari au dimensiuni mai mari. Nu trebuie fortati sa manance. In general, sunt vioi si temperamentali. Nu ii vezi niciodata morocanosi.

Primavara masculii trebuie separati, pentru a preveni luptele intre ei si pentru a-i scuti de mult stres si oboseala inutila. Femela depune trei pana la cinci oua, pe care le cloceste timp de 13 zile.

Acesti canari sunt capabili de a-si creste puii singuri, in comparatie cu alte rase de canari de talie mare. Pentru pui trebuie sa se asigure o hrana bogata in proteine, deoarece altfel nu se dezvolta bine. Puii devin independenti dupa o luna si jumatate. Sunt indicate colivii mari, spatioase. Acestea trebuie pastrate mereu curate, asezate in spatii incalzite si bine luminate.

Video – Canarul Yorkshire:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.