Animale de companieCanarul belgian waterslager - Canarul cu cel mai frumos cântec din lume

Canarul belgian waterslager – Canarul cu cel mai frumos cântec din lume

Canarul belgian waterslager este foarte apreciat in toata lumea pentru cantecul lui care se aseamana cu sunetul unei ape curgatoare si putin cu al privighetorii. De aceea este crescut mai mult pentru sunetele pe care le scoate, decat pentru forma corpului si culoarea penajului. Comparativ cu alte specii, canarul belgian waterslager are cantecul cel mai frumos si mai variat.

Alte specii de canari apreciate pentru cantec sunt: canarul tavalug german, canarul american cantator, canarul rus cantator si cel spaniol.

Acest canar este originar din Malinois, Belgia. In timp a devenit cel mai popular canar din Europa, dar si din America, Canada. Este o pasare destul de mare, avand o lungime de cca. 16,5 cm. Are ciocul alb, lucios si conic, ochii rotunzi si negri. Penele sunt moi, de culoare galbena sau galben cu alb, in diferite nuante.

Pentru ca au nevoie de mult spatiu, acesti canari trebuie crescuti in colivii mari, cu bare verticale si inguste, prevazute cu stinghii diferite pentru a putea sta cu picioare. De asemenea, in colivie se pot pune diverse jucarii si o oglinda, pentru a-si ocupa timpul. Trebuie hraniti in special cu seminte de rapita sau amestec de seminte. Alimentatia trebuie completata cu vitamine si calciu. Deoarece le place sa faca baie, au nevoie de un vas cu apa. Colivia trebuie mereu pastrata curata, pentru a nu se imbolnavi.

Primavara masculii vor fi separati, pentru a se evita posibilele confruntari dintre ei.

Canarul belgian waterslager este o pasare docila, insa nu prea sociabila. In general nu-i place sa fie manipulat si nu accepta compania altor specii de canari in aceeasi camera. De asemenea este destul de timid, el nu trebuie tinut alaturi de alte pasari care pot fi mai agresive, ca de exemplu papagali sau porumbei.

Femela depune trei pana la sase oua, in fiecare zi cate unul. Uneori masculul este mai atent cu puii decat femela. Acesti canari nu suporta mediul rece si umed, trebuie tinuti intr-un loc incalzit si bine luminat. In general, sunt pasari rezistente si sanatoase.

Video – Canarul belgian waterslager:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.