Animale de companieSpecii de păsări: Canarul cafeniu deschis - canarul cu cele mai bune...

Specii de păsări: Canarul cafeniu deschis – canarul cu cele mai bune pene

Canarul cafeniu deschis (Cinnamon canary) este o mutatie de pasari salbatice care au existat in Spania. Ei au fost crescuti pentru prima data in Anglia, in perioada de inceput a sec. XIX. Este o specie apreciata foarte mult pentru penajul frumos si neted. Specialistii considera ca penele acestor canari sunt cele mai bune dintre toate rasele.

Canarul a fost obtinut prin eliminarea pigmentului de culoare neagra, rezultand un exemplar de culoarea scortisoarei. De aceea a fost numit Cinnamon canary. Fiind o specie stabila si de sine statatoare, se aseamana destul de mult cu canarul din Norwich. Comparativ cu acesta este mai vioi, mai prolific si mai mare.

Masculul are ochii negri, iar femela are ochii roz. Puii sau pasarile tinere au ochii roz, insa cu trecerea timpului se inchid la culoare. Culoarea ideala a acestei pasari este rosu-brun, cu nuante de galben, un usor amestec de roz si cafeniu (ca pielea de bivol). Dieta lor trebuie sa fie usoara si destul de variata, trebuie sa contina mai ales amestec de seminte.

Prin imperecherea acestor pasari, trebuie avut in vedere faptul ca in timp se pierde calitatea fina si neteda a penelor. Canarul cafeniu deschis este in general folosit de crescatorii de pasari pentru a experimenta incrucisari noi, cu scopul de a imbunatati calitatea penelor acestora sau a le face mai fine.

Astfel, crescatorii de canari Norwich au incercat incrucisarea acestei specii cu a lor, insa nu s-au obtinut pene de calitate mai buna. In urma incrucisarii, rezultatul nu a fost cel dorit, deoarece s-a pierdut din intensitatea culorii. Singura asociere corecta este intre un mascul si o femela, ambii sa fie canari cenusii deschisi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.