Aperitiv ideal, mic dejun, cina usoara, gustare… oricand are loc pe masa o asemenea reteta.
Se prepara usor, cu putine ingrediente, si totusi exista multe variante de a o prepara, aceasta contine ca si noutate telemeaua.
Ingrediente bruschette cu rosii si telemea
- 2 rosii
- praz
- 100 gr telemea
- usturoi
- sare
- ulei de masline
- 4 felii de paine
Mai avem nevoie de un prajitor de paine
Mod de preparare
Spalam si curatam rosiile de coaja – puteti sa taiati direct sau sa fierbeti apa si rosiile crestate in patru. Daca asezam in apa fierbinte pentru cateva secunde o sa vina jos frumos si usor coaja.
Rosiile le taiem in cubulete, din praz taiem 4-5 felii mai grosute si-l maruntim si pe acesta in cubulete.
Amestecam, condimentam cu sare si stropim cu ulei de masline.
Prajim painea, intre timp curatam usturoi si taiem un capat, cu acesta frecam painea prajita peste care razuim telemeaua (daca se poate cat este painea calda, ca sa se topeasca putin telemeaua).
Peste telemea asezam bucatile de rosii si praz, decoram cu frunza de patrunjel si putem servi.