Reteta e de origine franceza, numele „Pommes Anna” vine de la denumirea unei femei nobile de pe vremea lui Napoleon al lll-lea, aceasta ca o mica paranteza pentru cei interesati.
Este o reteta simpla, nu necesita mare efort si nici multe ingrediente. Secretul consta in vasul folosit, sa fie rotund, asa o sa iasa forma frumoasa (cel mai bine este o oala pe care o puteti baga in cuptor).
Este foarte important primul strat, sa fie asezate frumos feliile pentru ca acesta o sa se vada cand intoarcem vasul la sfarsit.
Ingrediente cartofi Pommes Anna – garnitura frantuzeasca
- Cartofi (depinde ce marime are vasu care folositi)
- Ulei de masline
- sare,piper,cimbru uscat
Mod de preparare
Curatam cartofii de coaja, si ii taiem in felii subtiri (ca pentru chipsuri), puteti folosi orice, cu care reusiti sa feliati – de exemplu razatoarea.
Luam tava rotunda, eu am folosit o oala, tapetam cu hartie de copt si pe fund si pe lateral, stropim cu ulei de masline si incepem sa asezam feliile de cartofi pe lateral in cerc; condimentam cu sare, piper si cimbru, stropim cu ulei de masline si continuam tot asa pana cand umplem oala.
Daca au mai ramas felii de cartofi si ati terminat cu straturile, puteti aseza cartofii culcati pe suprafata. Acoperim cu hartie de copt ca sa fie sigilat, apasam bine cu mainile (se mai poate acoperi cu un capac sau o farfurie care intra in oala)
Dam la cuptorul preincalzit, dupa 50 de minute scoatem, luam jos capacul si hartia de copt si mai lasam cateva minute ca sa se rumeneasca.
Dupa ce scoatem, rasturnam pe o farfurie si se poate servi. Se foloseste ca sigarnitura, dar noi i-am servit asa simpli alaturi cu castraveti murati, care in ziua aceea au fost gata.
Uau, arata senzational. Multumesc pentru inspiratie in weekend am sa si incerc ideea ta, esti minunata si tot ce faci este minunat.