Atribuțiile mamei miresei și a mirelui în ziua nunții și înainte de aceasta

0
2716
Atributiile mamei in ziua nuntii, Foto: dugun.com

Ziua nuntii este foarte importanta nu doar pentru tanarul cuplu care urmeaza sa isi uneasca destinele, ci si pentru nasi, dar mai ales pentru parintii mirilor. Iar mama miresei si cea a mirelui sunt atat de emotionate incat nu mai stiu nici macar care le sunt responsabilitatile. Asa ca vom veni in ajutorul soacrelor mici si al soacrelor mari prin prezentarea unui ghid care cuprinde toate atributiile mamei in ziua nuntii.

Care sunt atributiile mamei miresei in ziua nuntii si inainte de aceasta
Daca urmeaza sa fiti soacra mica va trebui sa lasati emotiile la o parte si sa va ganditi la responsabilitatile pe care trebuie sa vi le insusiti pentru a va ajuta fiica ca treaca cu brio peste pregatirile ce preced cel mai important moment din viata, dar mai ales peste ziua cea mare. Si nu uitati sa va inarmati cu rabdare pentru ca rolul de mama a miresei nu este deloc unul usor. Dar iata care sunt responsabilitatile mamei miresei in ziua nuntii si inainte de aceasta:

• Inainte de toate, inca de la anuntarea logodnei, mama miresei trebuie sa devina cea mai buna prietena a fiicei sale si sa ii fie alaturi cu sfaturi bune si cu ganduri calde. In acest fel, organizarea nuntii va fi mult mai usoara.

• Mama miresei ar trebui sa discute cu mirii cu privire la buget si la viitoarele cheltuieli, in cele mai multe dintre cazuri parintii miresei fiind cei care organizeaza nunta.

• Cat mai curand cu putinta mama miresei va trebui sa ia legatura cu parintii mirelui si sa discute cu acestia referitor la bugetul alocat marelui eveniment. Este foarte important sa se cunoasca detaliile legate de buget pentru a sti cum vor fi impartiti banii in functie de nevoi.

Mama-miresei-300x199.jpg• Tot mama miresei trebuie sa ajute tanarul cuplu sa aleaga biserica la care va avea loc ceremonia religioasa, precum si localul care va gazdui marea petrecere. Alegerea locului unde va avea loc petrecerea reprezinta un pas important. Mama miresei se poate interesa despre diverse localuri discutand cu prieteni si cunostinte.

• Mama miresei o poate consilia pe aceasta in privinta alegerii rochiei. Momentul alegerii rochiei de mireasa este important pentru orice persoana care urmeaza sa se casatoreasca si chiar daca gusturile mamelor pot fi diferite, este important ca persoana cea mai draga sa fie alaturi. De asemenea, mama o poate ajuta pe mireasa sa aleaga si rochiile pentru domnisoarele de onoare.

Citește și:  Cum alegem rochia de mărimea XL: Aspecte importante de care trebuie să ținem cont

• Tot mama miresei o poate ajuta pe aceasta sa finalizeze lista cu invitati pentru a putea face rezervarile la restaurantul unde va avea loc evenimentul, sau la hotel in cazul in care unii invitati locuiesc in alt oras sau in alta tara.

• Mama miresei poate coopera cu domnisoarele de onoare pentru a organiza o petrecere in cinstea viitoarei mirese. De cele mai multe ori, aceasta petrecere este una foarte intima si se poate concretiza intr-o cina „intre fete”.

• Daca sunteti mama miresei nu lasati stresul sa va doboare deoarece relatia cu fiica dumneavoastra ar putea avea de suferit.

Atributiile mamei mirese in ziua nuntii pot fi diferite de la o situatie la alta. Mama trebuie sa fie alaturi de mireasa in momentul in care domnisoarele de onoare o vor aranaja si imbraca si trebuie sa ofere binecuvantare simbolica atunci cand mirele va veni la casa parinteasca. De asemenea, mama miresei va trebui sa intampine oaspetii la receptie.

Care sunt atributiile mamei mirelui in ziua nuntii si inainte de aceastaMama-si-miresei-228x300.jpg
De cele mai multe ori, soacrele mari, mamele mirilor, par sa isi piarda mai repede cumpatul si sa fie mult mai stresate decat mamele mireselor. Foarte multe dintre atributiile mamei mirelui sunt asemanatoare cu cele ale mamei miresei.

• Imediat ce logodna a fost facuta, contactati parintii miresei si discutati, dupa cum am mentionat si anterior, despre bugetul alocat acestui eveniment.

• Parintii mirelui sunt cei care se ocupa de organizarea petrecerii de logodna, asa ca mama mirelui ar trebui sa discute cu mirii lista cu invitatii la petrecerea de logodna si va trebui sa se ocupe de intreaga organizare a acesteia.

• De asemenea, tot parintii mirelui sunt cei care platesc pentru luna de miere.

• Asa cum mama miresei o va ajuta pe aceasta sa puna la punct lista cu invitatii din acea parte a familiei, si mama mirelui va trebui sa isi ajute fiul sa nu uite sa treaca pe lista cu invitati nicio ruda si niciun prieten de familie.

• Mama mirelui o poate contacta pe mama miresei si pot merge impreuna la cumparaturi pentru a nu exista surpiza ca acestea sa aiba acelasi model de rochie sau aceleasi accesorii.

• In ziua nuntii, mama mirelui trebuie sa ii intampine pe invitati la receptie.

• De asemenea, daca exista o anumita traditie de familie, mama mirelui trebuie sa il ajute pe acesta sa o respecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.