Părinți și copiiAstigmatismul se poate corecta la copii și adulți! – Cele mai sigure...

Astigmatismul se poate corecta la copii și adulți! – Cele mai sigure lentile de contact zilnice

Suferi de astigmatism și ești îngrijorat din cauza operației? Renunță la temeri, pentru că în prezent, astigmatismul se poate corecta cu ajutorul lentilelor de contact speciale. Află în acest articol cele mai bune soluții pentru a gestiona cât mai bine problema de vedere la copii și adolescenți. Care sunt cele mai sigure și eficiente lentile de contact zilnice în corectarea astigmatismului la adulți?

Navigare rapidă în articol:

 1. Incidența astigmatismul în rândul tinerilor
 2. Cele mai sigure lentile de contact pentru astigmatism

1. Incidența astigmatismul în rândul tinerilor

Astigmatismul este o problemă de vedere, o ametropie de curbură în care focarul principal al razelor incidente este format dintr-o serie de puncte și devine liniar. În mod normal el este format dintr-un singur punct.

În general, persoanele cu astigmatism nu au o vedere foarte rea, mai ales dacă boala nu este foarte gravă; ele se plâng de așa numitele pete pe retină și că au o vedere încețoșată sau neclară.

Pacienții cu astigmatism au o problemă de vedere ce constă în faptul că ochii nu pot focaliza corect razele de lumină pentru ca imaginea să se formeze fix pe retină. Principalele simptome care apar la pacienți sunt: anumite contraste, nu văd bine literele și le confundă, dureri de cap, oboseala ochilor.

Conform statisticilor, prevalența astigmatismului a crescut foarte mult, mai ales în rândul tinerilor. Un studiu american arată că 3 din 10 copii, cu vârsta cuprinsă între 5-17 ani, suferă de astigmatism.

Această tulburare de vedere poate fi ereditară, sau poate fi cauzată de anumite: traumatisme, boli (infecție, herpes), tulburări (miopia, alte vicii de refracție).

Pentru a vedea clar, astigmatismul trebuie corectat

Problema de vedere apare adesea la începutul vieții, la copiii de câțiva anișori, dar și la adolescenți. Ei trebuie să poarte ochelari de vedere care sunt recomandați de opticianul ce a realizat examinarea ochilor.

Astigmatismul trebuie corectat din timp, pentru asta este necesar să fie și depistat din faza incipientă. Semnele de astigmatism la copii sunt:

 • Oboseala ochilor și senzația de ochi iritații
 • Tendința de a strânge ochii pentru a se concentra mai bine
 • Anumite mișcări ale capului (cum ar fi înclinarea acestuia) pentru a vedea mai bine o imagine
 • Depășirea conturului unei imagini de colorat
 • Dureri de cap
 • Senzație de ochi iritați
 • Mâncărime la ochi din cauza efortului
 • Dificultăți de învățare și citire, imposibilitatea de a se concentra în mod normal pe cuvinte.

Dacă astigmatismul la copii nu se corectează la timp, repercusiunile sunt evidente, aceștia vor avea probleme de sănătate (vederea încețoșată, estompată) și rezultate slabe la învățătură la școală.

Ochelarii de vedere speciali și lentilele de contact pot ajuta în corectarea vederii, se obțin cu ajutorul unui medic optician. Evoluții recente au produs lentile de contact moderne și sigure, care pot fi purtate și de persoanele care fac sport sau în general mult efort fizic.

2. Cele mai sigure lentile de contact pentru astigmatism

Dacă astigmatismul este depistat din timp la copii, se poate combate cu ajutorul ochelarilor cu lentile corective.  În cazul adulților, o alternativă bună la ochelarii de vedere sunt lentilele ACUVUE OASYS 1-Day pentru ASTIGMATISM.

Aceste lentile pot fi purtate și de persoanele care au ochii sensibili, pentru că sunt foarte subțiri, oferă confort și siguranță maximă. Sunt indicate și pentru pacienții cu astigmatism și dioptrii cu plus sau cu minus.

Noile materiale utilizate la realizarea acestor lentile profesionale, sunt ultra-permeabile la oxigen.

Lentilele oferă o corecție sigură a astigmatismului

Lentilele ACUVUE® OASYS  1-Day  oferă într-adevăr performanțe excepționale, corectează astigmatismul și elimină senzația de ochi obosiți. Sunt lentile de unică folosință, se poartă zi de zi, o perioadă limitată, de până la 30 de zile.

Sunt cele mai moderne lentile de contact de pe piață, care permit o corecție vizuală optimă în cazuri de astigmatism. Sunt realizate dintr-un material perfect compatibil cu ochiul uman, care respectă fiziologia organului ocular.

Avantajele lentilelor ACUVUE® OASYS  1-Day pentru ASTIGMATISM:

 • Sunt intens hidratate, stabile la mișcările pleoapelor
 • Au tehnologia de lacrimi artificiale, în combinație cu o componentă numită HydraLuxe ™ , de aceea sunt foarte confortabile
 • Compoziția lor este asemănătoare filmului lacrimal uman
 • Au la bază un material Senofilcon A de înaltă tehnologie
 • Au proprietăți excelente de rezistență și flexibilitate
 • Nu produc iritați și niciun alt disconfort la ochi.

Alte avantaje

Nu produc oboseală ochilor, chiar dacă sunt purtate un timp îndelungat în fața dispozitivelor electronice (cum este laptopul sau telefonul mobil).

Lentilele pot fi purtate și vara, când soarele este foarte puternic, oferă avantajul că protejează ochii și de atacul nociv al radiațiilor ultraviolete (UV).

Sunt foarte eficiente și pentru persoanele care fac multă mișcare sau sport. Sunt foarte stabile, se mențin în poziție corectă, indiferent dacă persoana duce un stil de viață activ sau sedentar.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.