Cele mai bune rafturi de depozitare, de cumpărat pentru casa ta, în 2020

0
240

Visezi deja la investițiile pe care trebuie să le faci în casa ta? Am creat o listă cu principalele articole, despre care designerii de interior cred că fiecare casă are nevoie; unele servesc scopurilor practice, altele adaugă confort, toate au stil și personalitate. Îți vom prezenta care sunt cele mai apreciate rafturi de depozitare din 2020!

Rafturi decorative pentru casă

Există multe sisteme de depozitare mai funcționale, elegante și convenabile decât dulapurile, care sunt utile, iar în plus au și rol decorativ. Acestea arată într-un mod mult mai atractiv decât mobilierul din PAL obișnuit și pot sublinia calitățile decorative ale camerei.

Rafturile decorative pot fi suspendate, sau montate pe perete, astfel ele nu vor ocupa prea mult spațiu. Unele pot fi poziționate deasupra ușilor, sau în zona unde nu incomodează. Dacă trebuie să investești în rafturi, alege astfel de modele decorative, practice și elegante, pentru că oferă avantajul de a economisi spațiu, lucru important îndeosebi în camerele mai mici.

Tipuri de rafturi

Iată care sunt cele mai importante rafturi, pentru a schimba decorul casei:

  • O idee grozavă ar fi să adaugi o notă de naturalețe designului interior cu un raft rustic din lemn. Elementele interioare din lemn oferă un aspect decorativ mai frumos și mai interesant, decât cele din alte materiale.
  • Poți opta pentru rafturi de depozitare în mai multe stiluri diferite, care sunt în tendințele modei din anul 2020. Acestea sunt versatile, decorative și destul de rezistente să-ți pui la punct lucrurile mici. Rafturile de depozitare te scapă de dezordine, au stil, sunt practice, ajută la organizarea multor obiecte din casa ta.
  • Nu trebuie decât să alegi modelele de rafturi de depozitare care arată mai bine în anumite zone din casa ta și să le folosești pentru a ordona diferite lucruri, cum ar fi: cărți, CD-uri, suveniruri, obiecte fel de fel. Rafturile pot fi așezate de-a lungul unui perete în camerele mai mari, astfel oferă mai mult spațiu de depozitare și creează un efect pozitiv asupra extinderii vizuale a spațiului.
  • Unele rafturi de depozitare sunt incorporate în anumite piese de mobilier și astfel pot fi folosite ca suporturi TV, noptiere pentru veioză, sau ca măsuțe de cafea.
  • Există și rafturi pe roți (cu o bară și câteva rânduri de rafturi), care sunt o soluție versatilă pentru garderobă și o alternativă la dulapurile ce ocupă prea mult spațiu. Ele se pot muta oricând în alt loc mai confortabil din casă, pentru că au roți ce permit asta.
Citește și:  Cum să vopsiți jaluzelele pentru a schimba complet aspectul unei camere?

Rafturi robuste pentru garaj

Rafturile pentru garaj sunt în general din metal, ele servesc la stocarea tuturor obiectelor care trebuie să fie așezate în mod ordonat și la îndemână. Ele funcționează bine și pentru depozitarea obiectelor mari și grele, sunt rezistente și durabile în timp.

Indicat este să alegi rafturi de calitate, rezistente la umezeală, zgârieturi, rugină și coroziune. În garaj există și obiecte mai grele, de aceea rafturile trebuie să reziste și la sarcini mai mari. Cele care au structura din polipropilenă sunt ideale pentru interiorul garajului, dar pot fi utilizate și în mediul exterior. Ele sunt potrivite și pentru terasă sau balcon.

Indicat este să folosești rafturi mari și largi, care garantează mai mult spațiu pentru tot ceea ce vrei să stochezi. Unele produse au și 5 rafturi încăpătoare, care pot ține o cantitate mare de obiecte, pe care probabil vei vrea să le ai la îndemână, în garajul casei. Rafturile au structura astfel realizată încât aceasta poate fi și fixată de un perete, pentru o mai mare stabilitate.

Rafturi de depozitare pentru bucătărie

Pentru optimizarea spațiului din bucătărie poți folosi rafturi suspendate sau rafturi metalice, suporturi, rafturi personalizate care au forme și dimensiuni ale elementelor bine stabilite, conform designului original. Deja se știe că spațiul din bucătărie este destul de mic, iar numărul de vase, farfurii, boluri, borcane, accesorii este mare și de regulă în continuă creștere. Prin urmare, este necesară depozitarea acestor lucruri pe rafturi din metal, care sunt rezistente și anticorozive.

Poți folosi și rafturi din plastic, care sunt la fel ca cele din metal din punct de vedere al designului, doar că sunt realizate din alt material. Acestea se fixează în coloanele de suport din plastic și sunt mai puțin rezistente ca sistemele metalice de rafturi pentru depozitare și magazine pe care le poti gasi si online la preturi foarte bune.

Poți cumpăra desigur produse gata făcute, care se potrivesc ca dimensiune în casa ta, sau poți alege varianta în care acestea sunt realizate la comandă, din anumite materiale, în funcție de dimensiunile individuale și de stilul de mobilier din casă. â

Rafturile  sunt produse utile care fac un mediu să fie mai ordonat, indiferent că este vorba de casă, garaj sau depozit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.