Reteta este usor de preparat si aripioarele devin crocante chiar daca nu sunt prajite in ulei.
Aripile se pot servi cu orice garnitura, cartofi, paste, orez sau salata, eu am ales vedeta sezonului: cartofii noi.
Ingrediente aripioare de pui picante cu cartofi noi
- o tava aripioare de pui
- 5 linguri ketchup
- 5 linguri sos de soia
- 5 linguri de sos worchester
- 100 ml vin
- lamaie
- ceapa
- usturoi
- sare, piper
- 1kg cartofi noi
Mod de preparare
Pregatim marinata: punem toate ingrediente intr-un bol unde o sa incapa si aripile impreuna cu ketchup, sos de soia, sos worchester, vinul si zeama de lamaie. Amestecam bine, curatam ceapa si un catel de usturoi, dam ambele prin razatoare, mai adaugam sare si piper si amestecam bine.
Spalam aripile si le asezam in sosul in sosul obtinut, sa avem grija sa fie aripile amestecate bine in sos; acoperim bolul cu folie de aluminiu si il introducem in frigider pentru o ora.
Preincalzim cuptorul si pregatim o tava termorezistenta in care rasturnam aripioarele impreuna cu toata marinata. Acoperim cu folie de aluminiu, coacem aproximativ 15 de minute, dupa care scoatem folia si mai lasam pana cand aripioarele se rumenesc frumos.
Intre timp putem pregati garnitura, spalam cartofii, punem cartofii la fiert in apa sarata, nu am mai adaugat in plus condimente pentru ca am servit cu sosul de la aripioare care ii da un gust placut.