Rețete culinareAripioare de pui picante cu cartofi noi - află cum poți pregăti...

Aripioare de pui picante cu cartofi noi – află cum poți pregăti carnea

Reteta este usor de preparat si aripioarele devin crocante chiar daca nu sunt prajite in ulei.

Aripile se pot servi cu orice garnitura, cartofi, paste, orez sau salata, eu am ales vedeta sezonului: cartofii noi.

Ingrediente aripioare de pui picante cu cartofi noi

  • o tava aripioare de pui
  • 5 linguri ketchup
  • 5 linguri sos de soia
  • 5 linguri de sos worchester
  • 100 ml vin
  • lamaie
  • ceapa
  • usturoi
  • sare, piper
  • 1kg cartofi noi

Mod de preparare

Pregatim marinata: punem toate ingrediente intr-un bol unde o sa incapa si aripile impreuna cu ketchup, sos de soia, sos worchester, vinul si zeama de lamaie. Amestecam bine, curatam ceapa si un catel de usturoi, dam ambele prin razatoare, mai adaugam sare si piper si amestecam bine.

Spalam aripile si le asezam in sosul in sosul obtinut, sa avem grija sa fie aripile amestecate bine in sos; acoperim bolul cu folie de aluminiu si il introducem in frigider pentru o ora.

Preincalzim cuptorul si pregatim o tava termorezistenta in care rasturnam aripioarele impreuna cu toata marinata. Acoperim cu folie de aluminiu, coacem aproximativ 15 de minute, dupa care scoatem folia si mai lasam pana cand aripioarele se rumenesc frumos.

Intre timp putem pregati garnitura, spalam cartofii, punem cartofii la fiert in apa sarata, nu am mai adaugat in plus condimente pentru ca am servit cu sosul de la aripioare care ii da un gust placut.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.