Daca tot facem pane cu orice de ce sa nu facem si cu ceapa? Ceapa devine putin moale, nu mai este iute si sunt bune si calde si reci.
Ideal pentru aperitiv combinat cu sosuri, pentru barbati, sau nu numai, servit cu bere.
Ingrediente aperitiv din legume – Inele de ceapa pane
- ceapa mare (cu cat mai mare cu atat mai bine)
- 150gr faina
- 1 ou
- putina apa
- lingurita piper
- lingurita sare
- lingurita praf de copt
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un castron batem ouale ca sa devina spuma, adaugam faina, condimentele si praful de copt; adaugam putina apa sau lapte si amestecam bine, aven grija sa nu fie prea subtire compozitia (de ex. sa fie mai gros decat la clatite).
Curatam ceapa, avand grija sa nu ranim suprafata pentru ca atunci nu o sa obtinem inele.
Taiem rondele de 1 cm grosime si le desfacem ca sa obtinem cat mai mult ineluse.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, inelele cu furculita le trecem prin aluat si le rumenim frumos in ulei.
Super reteta asta! Imi place foarte mult ceapa pane, mai mancasem de cateva ori dar erau cumparate semipreparate si erau destul de scumpe dar asa pot sa fac o gramada 🙂
Sa vedem daca si ies asa bune.