Amenajarea biroului în balcon, o idee bună sau prea mult de lucru?

0
2085
Amenajarea biroului in balcon, Foto: shyshova-design.blogspot.com
Amenajarea biroului in balcon, Foto: shyshova-design.blogspot.com

Atunci cand spatiul ne da adevarate batai de cap, mai ales daca locuim in mici apartamente, nu ne ramane decat sa venim cu idei ingenioase cu ajutorul carora sa putem crea confortul atat de necesar pentru fiecare. Cele mai multe apartamente prezinta in plus si unul, sau chiar doua balcoane, pe care, din pacate, nu toate persoanele il valorifica intr-un mod corespunzator. Niciodata nu priviti balconul ca pe un loc de depozitare; in functie de incaperea care asigura iesirea in balcon, acest spatiu poate fi transformat intr-un loc de relaxare, intr-un loc de servit masa si, de ce nu, chiar intr-un birou. Amenajarea biroului in balcon reprezinta modalitatea ideala de a va crea un spatiu excelent de studiu sau lucru, mai ales daca balconul este o prelungire a dormitorului.

• Pentru a va putea amenaja cu succes biroul in balcon este important ca acesta sa va ofere toate conditiile, una dintre cele mai importante fiind ca balconul sa fie inchis si foarte bine izolat, pentru a putea fi utilizat indiferent de anotimp. Nu este neaparata nevoie ca balconul sa fie separat de camera alaturata in totalitate, deoarece peretele despartitor poate fi modificat si se va opta pentru un design open-space. Peretele poate fi inlocuit partial sau in totalitate cu un raft deschis care va va fi de mare ajutor.

• Asigurati-va ca balconul este foarte bine izolat. Exista situatii in care geamul de tip termopan nu este suficient, de aceea este de preferat sa discutati cu o persoana de specialitate care va va ajuta sa faceti alegerea potrivita.

• Este important ca balconul sa fie foarte bine izolat si din punct de vedere fonic pentru ca in cazul in care blocul se afla intr-o regiune foarte aglomerata, circulata sau in apropierea unui parc, orele de lucru vor deveni un adevarat chin.

Citește și:  Când povestea de dragoste de la birou se termină cu un happy end

amenajare birou• Stabiliti sursa de curent, deoarece veti avea nevoie de lampa de birou si de calculator, de aceea puteti chema un electrician sau puteti folosi un prelungitor. Sursa de internet este, de asemenea, importanta.

• In sezonul rece, de cele mai multe ori, pe balcon se opteaza pentru un calorifer electric. Insa daca intre balcon si camera nu exista un perete despartitor sau usa si ferestrele au fost desfiintate, caloriferul din dormitor va putea incalzi si spatiul adiacent.

• Alegeti o culoare potrivita pentru birou care sa se potriveasca, de asemenea, intregii incaperi. Pentru coltul de studiu sau lucru lumina naturala este cea mai importanta, de aceea este de preferat sa alegeti culori deschise.

• In privinta mobilierului, acesta poate fi realizat pe comanda pentru a putea valorifica spatiul in totalitate. Alegeti un birou comod si rafturi sau etajere pe care sa le folositi pentru depozitare.

•In privinta accesoriilor, avand in vedere ca vorbim despre balcon, iar geamurile predomina, lumina naturala este foarte importanta avand in vedere ca vorbim despre un spatiu de lucru, alegerea corecta a perdelelor si draperiilor reprezinta un pas important. Puteti alege perdele deschise la culoare care sa permita luminii sa patrunda in balcon, insa, daca balconul este legat de dormitor, se pot alege draperii mai inchise la culoare pentru ca lumina puternica sa nu va deranjeze orele de odihna.

•Pe langa acestea, algeti decoratiunile pe care le indragiti, cele mai potrivite fiind plantele decorative.
In acest fel, va veti putea desfasura munca sau studiul intr-un spatiu intim, iar daca privelistea este deosebita atunci totul este perfect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.