DiverseAlimentația sănătoasă este cea mai bună dietă

Alimentația sănătoasă este cea mai bună dietă

Alimentația sănătoasă este esențială pentru starea de bine, pentru sănătate, dar și pentru a ne privi fără resentimente în oglindă, zi de zi. Dar ce te faci când dai de câte unul care ține o dietă drastică, fără nutriționist, fără medic și fără a se documenta cu adevărat în acest sens? Unde se termină nevoia de sănătate și unde începe nebunia lui „vreau să arăt cât mai bine, cât mai rapid”?

Alimentația sănătoasă este cea mai bună dietă

Alimentația sănătoasă presupune planificare, efort și hotărâre. În cele mai multe cazuri, dacă dieta chiar înseamnă alimentație sănătoasă, atunci și efectele sunt pozitive. Beneficiile includ pierdere în greutate pe termen scurt sau lung, tonifierea corpului și un plus de încredere în sine. Pentru oricine reușește. Un plan alimentar conceput pentru a menține greutatea și sănătatea pe termen lung este o responsabilitate pe care nu ar trebui să o avem doar din când în când, ci zi de zi. Dar înainte de a te apuca de dietă, cred că ar trebui să te întrebi ce urmărești de fapt. O alimentație sănătoasă sau… pierderea rapidă în greutate?

Dieta magică nu există

Am foarte mulți prieteni, atât bărbați, cât și femei, care au trecut printr-o fază de genul ăsta. Cândva faza asta se numea dietă disociată, altcândva se numea raw food nu-mai-știu-cum. Dar ce m-a mirat pe mine a fost faptul că toate aceste persoane preferau o rețetă magică. Varianta ce le promitea marea cu sarea într-un timp foarte scurt, unei alimentații sănătoase. Nu mai vorbesc de sport. În cazurile de care vorbesc, „marea cu sarea” însemna doar să slăbească. Atât. Fără să-i intereseze mijloacele, consecințele, repercusiunile asupra propriei lor sănătăți.

Este trist că cei mai mulți oameni care slăbesc prin diete drastice se vor îngrășa din nou. Dar este și foarte adevărat. Nu scriu asta doar fiindcă am citit câteva studii online semnate de „cercetători britanici”. Am văzut-o cu ochii mei, la majoritatea persoanelor care au apelat la această „soluție minune”. Știu că medicii recomandă sport și alimentație sănătoasă,moderată și-mi dau seama că nu întotdeauna recomandările lor sunt perfecte pentru stilul de viață modern. Dar parcă nici nu mi-aș pune sănătatea în pericol mâncând doar un fruct pe zi!

Alege să slăbești sănătos!

Scăderea constantă în greutate printr-o alimentație sănătoasă, cu un conținut scăzut de calorii din alimentele de toate felurile este o modalitate sigură de a slăbi sănătos. Cunosc și astfel de cazuri. Dar mulți oameni renunță la această cale în favoarea dietelor drastice și intră într-un ciclu tip yo-yo: slăbesc, se îngrașă, iar slăbesc, iar se îngrașă. Ciclul ăsta mi se pare cu adevărat periculos pentru sănătate. Am citit destul de mult online, tot încercând să înțeleg și am aflat că riscurile includ șanse mai mari de a suferi de boli cardiace, osteoporoză, fracturi etc.

Știu că există foarte multe moduri sănătoase de a slăbi. Dar am văzut cu ochii mei și astfel de „metode minune” și „rețete magice” care mi se par mai degrabă dăunătoare. Și am văzut și efectele lor, din păcate…

La voi ce a dat rezultate?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

2 COMENTARII

  1. Eu încerc un program de nutriție care se numește”fix la fix”,mănânc orice dar la ore fixe,am dat jos 6 kg.in doua luni și jumătate.De fapt am pornit pe acest drum pentru că vroiam sa scap de rontaiala de după ora 7 seara din fata televizorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.