Alegerea parchetului potrivit pentru locuința dumneavoastră, ține cont de aceste sfaturi

0
377
Alegerea parchetului, Foto: servico-reparo.vivanuncios.com
Alegerea parchetului, Foto: servico-reparo.vivanuncios.com

Parchetul a detronat de foarte mult timp clasicul covor care, ce este drept, se mai mentine in picioare insa in dimensiuni mult mai mici. Din ce in ce mai multe persoane aleg parchetul deoarece este clasic, nu se demodeaza, este foarte practic si usor de intretinut. De aceea, in randurile care urmeaza va vom oferi cateva sfaturi pentru alegerea parchetului potrivit pentru locuinta dumneavoastra.

Nu trebuie sa va faceti griji in privinta parchetului deoarece, avand in vedere oferta impresionanta de pe piata, cu siguranta veti gasi modelul care se potriveste perfect locuintei dumneavoastra. Insa, alegerea parchetului se va face in functie de cateva criterii importante.

• Inainte de toate, trebuie sa va decideti asupra tipului de parchet pe care il doriti. Puteti alege parchetul masiv care are numeroase avantaje printre care se numara rezistenta, puternica esenta de lemn care ofera un aspect deosebit, este un izolator foarte bun atat din punct de vedere termic, cat si din punct de vedere fonic. Cu toate acestea, are si cateva dezavantaje, printre care se numara costurile destul de ridicate si timpul de montaj. Pe langa acestea mai exista si parchetul stratificat care este ales de catre foarte multe persoane datorita faptului ca este foarte usor de montat, are un aspect deosebit, este bun izolator termic, nu si fonic, un alt dezavantaj fiind uzura mai rapida decat in cazul tipului de parchet prezentat anterior. De asemenea, puteti alege un parchet laminat al carui pret este foarte scazut, este un parchet usor de montat, are un aspect placut si chiar daca nu este fabricat din materiale naturale si nu este foarte rezistent, poate fi usor inlocuit.

Citește și:  Mașinile de spălat vase, un echipament necesar ce nu trebuie să lipsească din bucătărie

alegerea parchetului• Bineinteles, inainte de a alege parchetul trebuie sa va ganditi si la camera in care acesta va fi montat. In unele camere traficul este mai intens si va trebui sa alegeti un parchet mai rezistent. De exemplu, holul este foarte frecvent folosit, de aceea pentru acesta va trebui sa alegeti un parchet mai rezistent, de o calitate net superioara, dar care sa se si poata intretine cu usurinta. Pentru dormitor, camera destinata odihnei si relaxarii, se poate alege un parchet mai putin rezistent, deoarece traficul nu caracterizeaza si aceasta locuinta.

• De asemenea, trebuie sa va ganditi si la bugetul pe care il alocati pentru achizitionarea parchetului.

• Alegerea parchetului se face si in functie de designul si de stilul caracteristic unei camere, deoarece parchetul vine in completarea intregului decor. Atat culoarea, cat si textura si modelul sunt importante pentru stilul ales.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.