Rețete culinareCele mai bune rețete pentru prăjituri, încearcă aceste preparate delicioase

Cele mai bune rețete pentru prăjituri, încearcă aceste preparate delicioase

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pentru prajituri.

1. Reteta de prajitura cu bezea si ciocolata reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru prajitura cu bezea si ciocolata sunt urmatoarele:

Pentru aluat:

  • 200 grame faina;
  • trei oua;
  • 200 grame zahar;
  • o lingura fulgi de ciocolata;
  • un plic cu praf de copt;
  • sare.

Pentru bezea:

  • doua oua;
  • 200 grame zahar pudra;
  • sare.

Pentru crema:

  • gem de prune.

Modul de pregatire pentru reteta de prajitura cu bezea si ciocolata va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti aluatul, adaugati-l intr-o tava tapetata;
  2. Coaceti aluatul in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  3. Ungeti aluatul cu gemul de prune, apoi adaugati bezeaua;
  4. Coaceti prajitura in cuptor pana cand se incheaga bine;
  5. Serviti prajitura sectionata in formele dorite.

2. Reteta de prajitura din foi cu gem de capsuni reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru prajitura din foi cu gem de capsuni sunt urmatoarele:

  • un pachet de foi pentru cremsnit;
  • 200 ml frisca;
  • 200 grame gem de capsuni.

Modul de pregatire pentru reteta de prajitura din foi cu gem de capsuni va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Adaugati frisca peste fiecare foaie, continuati cu gemul de capsuni, apoi cu o noua foaie;
  2. Lasati prajitura sa se odihneasca in frigider timp de o ora inainte de a o sectiona in formele dorite.

ciocolata alba

3. Reteta de desert cu ciocolata alba reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de pregatire: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare pentru desertul cu ciocolata alba sunt urmatoarele:

Pentru blat:

  • cinci albusuri;
  • sapte linguri zahar brun;
  • un plic cu praf de copt;
  • trei linguri de pesmet alb;
  • 100 grame alune de padure macinate;
  • sare.

Pentru glazura:

  • 200 grame ciocolata de menaj alba.

Pentru crema:

  • cinci galbenusuri;
  • 100 grame alune de padure;
  • cinci linguri de zahar pudra;
  • 100 grame unt.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert cu ciocolata alba va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti blatul, apoi coaceti-l in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv, lasati blatul sa se raceasca, apoi sectionati-l in jumatate;
  2. Pregatiti crema, distribuiti-o intre cele doua foi de blat;
  3. Glazurati prajitura cu ciocolata alba de menaj topita pe baie de aburi;
  4. Lasati glazura sa se intareasca, apoi sectionati prajitura in formele dorite.

4. Reteta de desert cu lamaie va este prezentata in cele ce urmeaza.

Timp de preparare: trei sferturi de ora.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • patru lamai;
  • opt oua;
  • 50 grame amidon;
  • 200 grame biscuiti cu unt;
  • 200 grame zahar pudra;
  • 100 ml lapte;
  • 50 ml frisca proaspata.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de desert cu lamaie va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti pe foc laptele cu frisca si lasati amestecul sa se incalzeasca;
  2. Bateti ouale bine cu zaharul pudra si amidonul pana cand obtineti o compozitie omogena, inglobati amestecul de lapte si frisca si zeama de la cele doua lamai;
  3. Amestecati bine pana la uniformizare;
  4. Pisati biscuitii cu ajutorul unui blender;
  5. Pregatiti cateva forme de prajitura micute adaugati ca prim strat biscuitii pisati, iar deasupra acestora adaugati crema pregatita asa cum v-am descris anterior;
  6. Dati amestecul la rece timp de o ora;
  7. Serviti preparatul direct din frigider rasturnandu-l din forma pe o farfurioara de desert.

prajituri de tip bezea

5. Reteta de prajitura cu bezea va este prezentata in cele ce urmeaza.

Timp de preparare: o ora.

Ingredientele necesare pentru cinci portii sunt urmatoarele:

  • doua galbenusuri;
  • 100 grame zahar;
  • 100 ml lapte;
  • 50 grame margarina pentru prajituri;
  • 125 grame faina alba;
  • o lingura cacao;
  • un plic praf de copt.

Pentru bezea:

  • doua albusuri;
  • 100 grame zahar;
  • sare.

Modul de pregatire pentru reteta de prajitura cu bezea va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti blatul din ingredientele mentionate mai sus, apoi coaceti-l in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  2. Bateti albusurile cu un praf de sare, adaugati zaharul si amestecati pana cand obtineti o bezea ferma, adaugati bezeaua peste blatul copt si racit, nivelati-o uniform apoi coaceti-o bine pana cand se rumeneste in totalitate;
  3. Sectionati prajitura in formele dorite si serviti-o de indata ce este gata.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.