DiverseAi parcat ca un bou, cum parchezi corect?

Ai parcat ca un bou, cum parchezi corect?

Ai parcat ca un bou? Păzea, mâine ești vedetă la tine în oraș. Ai crede că polițistul rutier este spaima celor care nu țin cont de regulile de circulație . Nici vorbă, spaima lor sunt paginile de Facebook de tipul „Ai parcat ca un bou”. Locale sau naționale, aceste pagini ajung să distribuie pe bandă rulantă încălcări ale legislației dar mai ales al bunului simț. De exemplu această pagină de facebook are deja peste 100.000 de urmăritori.

Cu siguranță mulți dintre voi sunteți abonați la astfel de pagini.  Și eu sunt abonat local, sunt curios dacă nu cumva din greșeală voi apărea și eu acolo (slabe șanse) sau careva prieten.  Până la urmă a greși este omenește. Dar când o faci în mod repetat sau în cunoștință de cauză cum este?

Vedem zilnic multe situații greu de crezut și imaginat, ai zice că este un film de la Hollywood sau o poză editată în Photoshop.  Dar aceasta este realitatea pură, acesta este nivelul unor oameni care sfidează legile țării dar și orice lege a bunului simț. Incomodează în trafic sau în parcare, pun în pericol restul participanților la trafic, se comportă abuziv și agresiv. De ce?

Deja au început să fie catalogați drept boi și cercopiteci  sau să fie înjurați. În cazuri mai fericite sunt criticați cu bun simț. Nu cred că mai are efect reacția societății asupra lor, dacă ei parchează pe locul de handicapat și nu doar pe unul ci pe două. Parchează pe interzis, opresc în mijlocul drumului fără motiv, depășesc periculos și ne pun viața în pericol. Ce să faci? Vorba aia #NCSF. Eu cred că pe o ureche le intră, pe alta le iese, exceptând persoanele care au scăpat o dată, și cu ceva mai minor, ni s-a întâmplat fiecăruia, să recunoaștem.

Nu v-ați întrebat niciodată cum au ajuns acești oameni să devină „cercopiteci”, „boi” sau vedete pe pagini de genul „ai parcat ca un bou”? Mă poate lămuri cineva? De ce se comportă astfel? Dacă au probleme la „mansardă” cum au obținut permisul de conducere? Nu generalizez și categoric mă refer la cei pentru care acest lucru a devenit deja rutină.

Dacă ai parcat ca un bou, nu mai ai scuze

Scuze sunt mereu, nu am unde să parchez de asta am parcat pe interzis, doar două minute până scot copilul, nici nu am văzut că stau pe zebră sau pe spațiu verde etc.  Dacă nu vezi unde parchezi sau nu știi semnele de circulație, predă te rog permisul autorităților. Dacă ți-e lene să mergi chiar și câteva sute de metri (deși de cele mai multe ori e vorba de zeci de metri) nu înseamnă că ești scuzat. Nu înseamnă că inventezi propriile legi să-ți justifici prostia, pardon. Să parchezi sau să oprești unde te taie capul nu este corect din multe privințe. Data viitoare când faci asta, ține minte: O FACI GREȘIT!

Cum o faci corect? Respectă legea și învață să ai puțin bun simț, vei vedea că te vei vindeca repede aplicând cele două medicamente în mod constant.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.