Casă și grădinăActivități de relaxare în casă și grădină, în sezonul de sfârșit de...

Activități de relaxare în casă și grădină, în sezonul de sfârșit de an

Deși iarna se apropie, oamenii încă mai fac activități în grădina casei, pentru a se bucura de aer curat, natură și de mișcare. Cea mai distractivă și populară activitate este greblatul frunzelor, strângerea nucilor (care au căzut de ceva timp din copac și s-au ascuns sub vegetația uscată) și chiar scoaterea cartofilor din pământ (dacă acest lucru nu a fost deja făcut în această lună, la final de toamnă).

Navigare rapidă în articol:

  1. Activități de relaxare în casă și grădină
  2. Ascultarea muzicii acasă folosind căști fără fir

1. Activități de relaxare în casă și grădină

În acest sezon este timpul să aduni frunzele din grădină și să faci compost din deșeurile pe care le ai la dispoziție (resturi de legume, plante, iarbă, așchii de lemn, frunze, coji de nuci și altele). Cu siguranță plantele pe care le ai te vor mulțumi, dar pentru asta ai nevoie de îngrășământul natural, realizat din materialele și deșeurile reciclate. Compostul este bogat în nutrienți, se aseamănă cu solul, are materie organică în descompunere. La compost nu se folosesc erbicide, produse de origine animală (resturi de carne, grăsimi, produse lactate, oase, fructe de mare) și materiale anorganice (metal, sticlă, plastic).

Cheia unei grădini de succes este cu siguranță solul bun. Folosirea compostului este un mare secret al oamenilor care au grijă de fertilizarea grădinii lor. Această activitate în aer liber este distractivă și o modalitate de a face mișcare la aer curat.

Distracția la final de an

Prin activitățile din grădină și din curtea casei te poți distra și îți poți crește și imunitatea. Poți face o muncă manuală, cum ar fi strângerea frunzelor uscate cu o greblă simplă sau poți folosi unelte care fac treaba mai eficientă, ca de exemplu o mașină de tuns iarba. Și aratul grădinii trebuie făcut în această perioadă, iar dacă grădina este mare, atunci poate fi destul de costisitor. Unii oameni investesc în dispozitive necesare pentru grădinărit, care îi ajută în muncă, să economisească timp și efort.

Alegerea activităților se face în funcție și de starea vremii. De pildă, dimineața este destul de frig, deci recomandat este să mergi în grădină după ora 9-10, când este mult mai cald. De asemenea, este bine de luat în calcul și faptul că acum se întunecă mai repede și deci după ora 17, soarele apune și este deja momentul să faci treburi în casă.

O altă activitate distractivă este și adunarea unor materiale (conuri de brad, crenguțe în formă de săgeți, măceșe, mere, nuci, alune) pentru realizarea decorațiunilor pentru Sărbătorile de iarnă.

Decorațiunile de Crăciun nu trebuie să coste o avere, le poți face chiar tu, cu produse ieftine, pe care le găsești în grădină sau în alte locuri, cum ar fi de pildă la pădure. Poți face de exemplu: felinare atrăgătoare din diferite materiale, steluțe elegante din bucățele de lemn prinse între ele, coronițe de Crăciun din materiale naturale care se atârnă pe ușă la intrare sau ca decor pe perete. Pentru o coroniță de Crăciun poți folosi rachită, crenguțe colectate din grădină sau crenuțe de brad, conuri, măceșe, nuci și felii de portocale uscate.

2. Ascultarea muzicii acasă folosind căști fără fir

Unele căști – precum huawei freebuds4 – sunt mai performante și mai bune decât altele, pentru ascultarea muzicii acasă și în grădină. Acestea sunt perfecte pentru petrecerea timpului în aer liber, dar și pentru sistemul tău de home entertainment. Folosirea lor îți oferă o experiență excelentă în timp ce asculți muzică în grădină, sau vizionezi filme, seriale ori joci jocuri în confortul casei, pe computer.

Aceste căști au funcția Open-fit Active Noise Cancellation prin care poți anula zgomotul exterior, sunetul fiind astfel mai confortabil. Le poți folosi și atunci când toată lumea doarme, pentru că doar tu vei auzi sunetele prin intermediul lor, deci vei avea parte de divertisment fără a deranja pe alții. Investiția în căști performante merită având în vedere faptul că poți obține un sunet comparabil cu cel emis de dispozitive scumpe, de înaltă calitate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.