Casă și grădinăAcoperișul fotovoltaic - izolare și o sursă ieftină de energie

Acoperișul fotovoltaic – izolare și o sursă ieftină de energie

Acoperisul este unul dintre elementele principale ale oricarei constructii si a cunoscut o dezvoltare si o modernizare interesanta de-a lungul timpului. Din dorinta de a produce energie electrica intr-un mod care sa afecteze cat mai putin cu putinta mediul inconjurator, au luat nastere panourile fotovoltaice, dar si asa-numitele sindrile care creeaza acoperisul fotovoltaic.

Ce presupune sistemul fotovoltaic? Dupa cum sugereaza si numele, sistemul fotovoltaic presupune transformarea luminii solare in energie electrica. In acest fel, prin intermediul acoperisului, se va asigura energia necesara unei locuinte si chiar a unei cladiri mai mari, pentru ca in ultimii ani din ce in ce mai multe companii, dar si persoane, au ales acest acoperis eco.

Care sunt avantajele acoperisului fotovoltaic?

Energia rezultata cu ajutorul unui acoperis fotovoltaic caracteristic unei case poate asigura necesarul de curent electric aparatelor casnice, sistemelor de iluminat, dar si calculatoarelor, bineinteles daca suprafata acoperisului este suficient de mare.

Acoperisul fotovoltaic este eco-friendly, nu polueaza, nu creste efectul de sera, contribuind in acest fel la protejarea mediului inconjurator.

Probabil va intrebati daca mai este cazul sa ramaneti conectati la reteaua comuna de curent electric. Tot in functie de suprafata acoperisului fotovoltaic un specialist va poate spune daca acesta produce suficienta energie electrica incat sa acopere toate nevoile dumneavoastra. Exista situatii in care energia astfel provenita sa nu faca fata aparatelor casnice, asa ca indicat ar fi sa ramaneti conectati la reteaua generala.

acoperis fotovoltaic

Insa, avantajul cel mare este ca facturile la energia electrica vor fi reduse la minimum si cum energia pare sa se scumpeasca de la un an la altul, nu ne ramane decat sa folosim resursele cele mai putin costisitoare si cele mai putin poluante.
Acoperisul fotovoltaic se intretine foarte usor, iar durata de viata a unui astfel de sistem poate depasi chiar si 30 de ani.

Acoperisul fotovoltaic ii face pe proprietarii care au adoptat acest sistem mult mai responsabili fata de mediul inconjurator, acestia invatand in timp ce inseamna cu adevarat sa pretuiasca mediului inconjurator.

Cum functioneaza sistemul fotovoltaic?

Un sistem fotovoltaic este foarte complex si este important ca acesta sa fie montat de catre persoane specializate. Sistemul presupune existenta mai multor celule fotovoltaice alcatuite dintr-um material cu rol semiconductor (silicon). In urma expunerii celui din urma la lumina, au loc mici incarcari electrice. Acestea sunt conduse prin contacte metalice si sunt conectate, in asa fel incat ele formeaza un modul, acesta fiind punctul de plecare al oricarui tip de sistem fotovoltaic.

Pentru instalarea unui astfel de sistem fotovoltaic, este indicat, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, sa apelati la o firma specializata in acest domeniu.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.