Beneficiile patinajului ca hobby și cum să alegeți patinele potrivite

0
705
Patine Foto: irenelatham.blogspot.com
Patine Foto: irenelatham.blogspot.com

V-am prezent beneficiile patinajului ca hobby si regulile pe carea ar trebui sa le respectati atunci cand mergeti sa patinati pe un patinoar in aer liber sau pe unul in interior. Insa, daca sunteti cu adevarat pasionati de patinaj trebuie sa stiti ca patinele reprezinta cel mai important element al echipamentului de aceea, in randurile car urmeaza va vom prezenta cum sa alegeti patinele potrivite.
Alegere patine
• Alegeti patinele in functie de varsta. Este foarte important ca patinele sa fie alese in functie de marimea piciorului pentru ca ele trebuie sa asigure confort oricarui patinator, chiar daca acesta este copil sau adult, incepator sau profesionist. Patinele trebuie sa sustina glezna si trebuie sa ofere o pozitie comoda piciorului. Daca patinele sunt prea mari sau, din contra, prea strimte, va puteti accidenta.

• Inainte de a va alege patinele incercati sa inchiriati de cateva ori patinele de la centrul de inchirieri al fiecarui patinoar in parte. In acest fel puteti observa ce modele vi se potrivesc si puteti invata sa patinati pe niste patine care nu sunt ale dumneavoastra.

• Nu va grabiti si consultati mai multe oferte. Puteti alege hypermarketurile sau magazinele de articole sportive pentru a alege cele mai bune patine care va vor oferi toate beneficiile si va puteti orienta si in functie de pret.

• Pentru copii alegeti intotdeauna patinele reglabile. Copiii se dezvolta rapid, iar piciorusul le creste la fel de repede. De aceea, ar fi inutil ca parintii sa investeasca in fiecare an pentru patinele micutilor, iar patinele reglabile sunt cea mai buna solutie.

• Alegeti patinele in functie de stilul de patina pe care doriti sa il abordati. Acesta ar fi un alt motiv intemeiat pentru care ar trebui sa patinati intai pe patinele inchiriate dupa care sa va alegeti modelul potrivit. In acest fel veti putea alege dintre urmatoarele tipuri de patine:

Citește și:  Pescuitul chefalului, vezi ce trebuie să faci și ce scule ai nevoie

– Patine folosite in scop recreativ – sunt special destinate persoanelor care practica patinajul ca hobby, acestea avand caracteristici speciale: sunt foarte comode, sunt sigure si in acelasi timp comode pentru picior, sunt foarte calduroase, au un sistem de prindere usor de folosit, iar lama este usoara.

– Daca practicati sau doriti sa patinati patinajul artistic, atunci este cazul sa va orientati catre o pereche de patine speciale dupa care sa va inscrieti la un curs de patina artistic. Prin ce se deosebesc patinele artistice de restul modelelor? Ei bine, aceste patine sunt mult mai elegante, sunt confectionate din piele, se leaga de cele mai multe ori cu sireturi, lama este mai groasa si prezinta santuri in varf, santuri al caror rol este acela de a permite realizarea piruetelor si sariturilor.

– Daca doriti sa practicati un sport pe gheata, de exemplu hockey, va trebui sa va alegeti patine speciale, rezistente si foarte comode. Acestea va permit sa puneti in aplicare tehnici pe care, cu o perecehe de patine recreationale sau artistice nu le-ati putea practica.

Patine de hockeyIngrijirea patinelor
Pentru a va bucura mai mult timp de patinele dumneavoastra este important sa le oferiti intreaga ingrijire. Atunci cand le achizitonati veti primi o protectie pentru lame pe care este indicat sa o pastrati si sa o folositi atunci cand depozitati patinele intr-un anumit loc.

Dupa ce ati patinat stergeti bine patinele cu un servetel uscat pentru a elimina apa. Cu siguranta nu ati dori ca elementele metalice sa rugineasca.

Lama patinelor se toceste in timp, insa o puteti ascuti in cadrul centrelor amplasate in fiecare patinoar.
Pe timp de vara nu lasati patinele la caldura.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.