Timp liberAcestea sunt cele mai populare forme de jocuri de noroc din Asia

Acestea sunt cele mai populare forme de jocuri de noroc din Asia

Există numeroase jocuri de noroc apreciate într-adevăr de oameni, pentru simplul fapt că le-a făcut viața mai palpitantă. Totuși în Asia, doar anumite forme de jocuri de noroc sunt iubite de jucători, iar asta le-a crescut enorm popularitatea. Jocurile de noroc au ajuns la modă, pentru că oamenii consideră că le ameliorează stresul și le oferă momente uimitoare de divertisment și fericire.

Află în acest articol care sunt cele mai populare forme de jocuri de noroc din Asia.

Navigare rapidă în articol:

  1. Keno
  2. Lupta de cocoși
  3. Pai Gow
  4. Pachinko
  5. Mahjong

1. Keno

Acesta este cel mai popular și cel mai vechi joc de noroc din lume. Este cunoscut de acum 2.000 de ani, a fost jucat prima dată de războinicul chinez Cheung Leung, care avea nevoie de bani pentru soldați. Despre Keno se spune și faptul că datează din timpul dinastiei Han (206 î.Hr. – 220 d.Hr.).

Jocul a devenit cunoscut și în SUA, iar în prezent este foarte apreciat în cazinourile din Las Vegas.

În ultimii ani, jocul Keno a devenit foarte popular în Suedia, dar mai puțin în Norvegia, unde se pare că a fost mai puțin înțeles.

2. Lupta de cocoși

Lupta de cocoși a devenit o tradiție în multe țări din Asia, precum Thailanda, India, Bali și Filipine. În fiecare țară sunt anumite obiceiuri de luptă și reguli. În acest sport se folosesc doar cocoși, pentru că sunt mai agresivi decât alte păsări.

În Filipine, combaterea cocoșilor este legală. Conform istoriei, exploratorul Magellan este cel care a pornit într-o expediție în anul 1521 și a ajuns în insulele Filipine, unde a descoperit lupta de cocoși.

În Bali, lupta de cocoși a fost practicată ca un ritual vechi de purificare religioasă, în scopul alungării spiritelor rele. Era o formă de sacrificiu a animalelor. În prezent aceste ritualuri sunt interzise. Se pare că această insulă atât de frumoasă (prin peisajele pitorești, vulcanii impresionanți, terasele luxuriante de orez, plajele cu nisip alb, roz sau negru și templele sale) ascunde și o latură secretă, respectiv combaterea cocoșilor.

În Indonezia sunt interzise jocurile de noroc și de tip cazinou, din cauza revoltelor islamiștilor. Chiar și activitatea fostei loterii organizată de guvern a fost oprită, însă există anumite jocuri clandestine și cazinouri online, pe site-uri precum data SGP, pentru jucătorii de aici.

Citește și:  Colecții cu tematica băuturii Coca-Cola, un hobby ieftin și interactiv

3. Pai Gow

Acest joc este originar din China și datează încă din timpul dinastiei Song (960-1279). Pai Gow se joacă la cele mai mari cazinouri din China, dar și la cazinourile din alte state ale lumii. De pildă, Pai Gow a devenit un joc foarte popular la cazinourile din SUA, cum sunt cele din Las Vegas, Atlantic City, California. Jocul Pai Gow este cunoscut și în Noua Zeelandă, Australia și Canada.

Inițial, Pai Gow era doar un joc de noroc, dar apoi a apărut versiunea de poker (inventată de americanul Sam Torosian, în anul 1985) care se folosește și în prezent. La joc se folosește un pachet de 52 de cărți de joc și un Joker. Pai Gow a fost o sursă de inspirație pentru jocul Baccarat, care este foarte popular și el, la cazinourile și sălile de jocuri de noroc din lumea întreagă.

4. Pachinko

Pachinko este unul din cele mai populare jocuri de noroc din Japonia. Jocul este foarte distractiv, prin sunetul produs de mașinile electronice Pachinko, care sunt zgomotoase, au lumini intermitente, culori interesante, flashuri, ce reflectă foarte bine cultura japoneză modernă.

În Japonia, jocurile de noroc cu bani sunt ilegale, însă pentru Pachinko s-a găsit o scuză (aceea că în schimbul bilelor argintii din oțel se primesc jetoane), pentru a evita legea. Aparatele Pachinko par a fi o combinație între slot machine, păcănele și pinball vertical.

Jucătorii japonezi sunt înnebuniți după Pachinko și chiar cheltuiesc anual în jur de 200 miliarde de dolari la acest joc, asta înseamnă cam 4% din PIB-ul Japoniei și „de 30 de ori mai mult decât venitul anual obținut din jocurile de noroc de la Las Vegas” (conform celor de la Business Insider).

5. Mahjong

Mahjong este unul din cele mai populare jocuri din Asia, care apare în spații legale și cluburi autorizate. Mahjong este originar din China și datează din timpul dinastiei Qing (1644-1912). În prezent este unul din cele mai apreciate jocuri din lume.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.