Problema jocurilor de noroc în pandemie: La ce trebuie să fim atenți!

0
171
pacanele in cazino

Jocurile de noroc online au înregistrat creșteri importante de la începerea pandemiei. Anumite persoane se folosesc de această activitate pentru a se distra, pentru a se destresa și pentru a scăpa de anxietate. Problema este că, acest hobby este ca un bumerang, în sensul că poate să te lovească dacă nu ești foarte atent.

Dacă te confrunți cu astfel de probleme, primul pas este să înțelegi mai bine în ce te-ai băgat și să afli cum poți scăpa dintr-o astfel de situație.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum se ajunge la probleme cu jocurile de noroc
  2. Cum îți poți da seama dacă ai probleme?
  3. Ce poți face dacă ai probleme din cauza jocurilor de noroc

Cum se ajunge la probleme cu jocurile de noroc

dezamagire la laptop

În această perioadă, foarte multe persoane își petrec mai mult timp în casă decât o făceau înainte de startul pandemiei și pentru că au fost siliți să-și schimbe stilul de viață, deseori caută diverse soluții pentru a scăpa de plictiseală și monotonie.

Jocurile de noroc reprezintă una dintre posibilele variante la care ajung atât începătorii, cât și jucătorii cu ștate vechi, care acum nu mai pot frecventa sălile de jocuri.

Specialiștii spun că acest comportament este tipic oricărei perioade de criză, însă asta nu înseamnă că oamenii nu trebuie să fie vigilenți. Stresul poate fi un declanșator pentru nevoia de a juca, iar pandemia COVID-19 a generat diverse probleme pentru anumite categorii de persoane, atât în plan personal, cât și în ceea ce privește situația economică.

Folosirea pariurilor pentru destresare nu este cea mai bună idee, pentru că în anumite cazuri, poate avea efectul contrar. Atenție mare la reclamele care te invită la joc, pentru că ofertele propuse pot fi extrem de tentante. Problema este că, la cazinouri online poți pierde rapid foarte mulți bani.

Cum îți poți da seama dacă ai probleme?

stres si probleme

Oricine poate avea probleme din cauza jocurilor de noroc, indiferent de vârsta, sex, intelect, statut social și așa mai departe. Cele mai vulnerabile sunt, însă, persoanele care traversează momente sensibile, ca de exemplu singurătatea, problemele de cuplu, sărăcia și așa mai departe. Astfel de persoane au un grad de risc ridicat în ceea ce privește dezvoltarea unei dependențe.

Citește și:  Scurtă istorie a artei Origami: arta plierii hârtiei

Primul pas este să recunoști că ai probleme din cauza jocurilor de noroc. Iată câteva simptome:

  • Te gândești numai la jocuri de noroc
  • Consumi din ce în ce mai mult timp și bani la joc
  • Nu te simți în largul tău atunci când nu pariezi, iar când joci, te simți bine
  • Cunoștințele îți spun că ai o problemă
  • Te împrumuți sau folosești banii destinați altor cheltuieli pentru a paria
  • Uneori vrei să te oprești, dar îți este foarte greu.

Dacă vei răspunde cu sinceritate la întrebările din cadrul chestionarului de autotestare de pe site-ul jocresponsabil.ro, cel mai probabil, vei afla dacă este cazul să consulți un specialist.

Ce poți face dacă ai probleme din cauza jocurilor de noroc

Este foarte important să conștientizezi faptul că nu ești singura persoană care se confruntă cu această dependență. Nu trebuie să-ți fie rușine să recunoști că ai o astfel de problemă, ci dimpotrivă, ar fi bine să conștientizezi că îți trebuie o doză mare de curaj pentru a încerca să rezolvi o astfel de situație delicată.

Încearcă să te consulți cu un doctor sau cu un psiholog dacă ai probleme de natură emoțională, chiar dacă nu au nici o legătură cu jocurile de noroc, pentru că orice tulburare psihică poate favoriza dezvoltarea unei dependențe. Dacă ai o anumită problemă, fie aceasta temporară sau definitivă, nu înseamnă că dacă o ignori viața ta va fi mai bună. Așa că fă-ți curaj și cere mai multe păreri, de la mai mulți specialiști.

Majoritatea cazinourilor online îți oferă posibilitatea să-ți setezi limite pentru depuneri și chiar să-ți închizi contul, dacă ai probleme din cauza jocului. Autoexcluderea este așadar, un pas important pe care îl poți face din proprie inițiativă.

În orice caz, dacă ești bulversat și nu știi de unde să începi, cea mai bună decizie este să iei legătura cu specialiștii din cadrul echipei Joc Responsabil la orice oră din zi sau din noapte. Poți apela gratuit numărul 0800.800.099, poți comunica prin live-chat pe site-ul jocresponsabil.ro sau poți trimite un e-mail la adresa contact@jocresponsabil.ro. Vei beneficia de sesiuni gratuite de consiliere și dacă dorești, te poți integra în grupul celorlalte persoane care se luptă cu această problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.