Animale de companieCum îngrijim un câine bătrân și cum se comportă aceștia atunci când...

Cum îngrijim un câine bătrân și cum se comportă aceștia atunci când îmbătrânesc

In acest articol vom prezenta cateva sfaturi despre modul cum ingrijim un caine batran. Primul lucru de care are nevoie un caine care dupa trecerea anilor merge cu pasul incetinit si are blanita grizonata pe botic este atentia.

Cainii batrani au obiceiul sa bea multa apa, de aceea trebuie plasate boluri cu apa in diferite locuri ale casei, astfel avand mai multe la dispozitie nu exista riscul ca el sa se dezhidrateze. Daca este nevoie, castroanele cu mancare si apa trebuie ridicate, astfel ca el sa nu se forteze pentru a manca si a bea. Culcusul sau trebuie pastrat confortabil si cald prin aplicarea unei sticle cu apa calda sau a unui prosop incalzit peste incheieturile bolnave.

Cel mai frumos cadou pentru un caine batran este un control complet la medicul veterinar, care sa cuprinda analize de sange si urina. Aceste analize vor da rezultate despre starea de sanatate a patrupedului, ajutand la stabilirea unui tratament necesar cainelui pe viitor.

La o anumita varsta cainii pot suferi de artrita, in acest caz mobilitatea poate fi imbunatatita cu anumite medicamente care stimuleaza producerea de fluid sinovial si care pot fi prescrise de medicul de specialitate. De asemenea, se pot oferi vitamine masticabile care au o multitudine de nutrienti necesari cainilor care imbatranesc.

Exercitiile fizice efectuate in mod regulat, timp de 20 minute pe zi, tonifica musculatura si nu streseaza prea mult incheieturile afectate de varsta. Cainii trebuie sa faca miscare inca de la o varsta frageda, astfel ei vor fi foarte putin expusi problemelor digestive si bolilor de batranete.

Cu trecerea anilor, auzul si vazul incep sa slabeasca, de aceea cainele trebuie protejat de stapan. Este indicat ca el sa fie tinut in lesa, in special noaptea.

Cainii batrani trebuie sa fie ajutati de stapani sa se urce in masina, sa se urce pe scari, sau chiar pe o saltea. Astfel ei pot instala rampe destul de largi pentru nevoile cainilor, care sa aiba suprafete anti-derapante pentru o aderenta buna, sa fie usoare si solide. O planseta lunga de 100 cm si lata de 50 cm poate fi ideala sustinerii oricarui caine.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. am avut un caine batrin pe nume rex de 13 ani si i-am dat artrovit pentru ca avea probleme cu directia adica mergea serpuit si tinea capul intr-o parte i-am dat tratamentul timp de 2 saptam si si-a revenit dupa care imediat a avut o stare proasta :lipsa de mancare si tuse puternica si vomita si cand ii puneam mana pe stomac incepea sa tuseasca ;i-am dat: antibiotice ,bisolfim si sulfat de magneziu care se folosesc la infectii bacteriene ;vroiam sa stiu pentru linistea mea daca a facut o complicatie la plamini sau la stomac sau altceva de la tratametul cu artrovit tratament sau pur si simplu atat i-a fost sa traiasca si nu aveam ce sa ii mai dau ca sa isi revina daca e cineva sa imi da un raspuns pentru a ma lamuri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.