DiverseCartea electronică eBook vs Cartea tipărită tradițional, ce preferați?

Cartea electronică eBook vs Cartea tipărită tradițional, ce preferați?

De ce am ales să vă întreb ce preferați în disputa eBook vs. carte tradițională?

Am ales să scriu despre lectură tocmai pentru că nu-i un subiect „la modă”. Deși discutăm de inovații în tehnologie și IT, ba chiar de inteligență artificială, 40% din generațiile viitoare sunt analfabeţi funcţional şi social din cauza lipsei de educaţie primară. Nu sunt expert nici în politică, nici în economie, dar prea nu se corelează datele. Nu avem experți, nu mai avem ingineri, dar termină toți o facultate. Și vin la mine să-i angajez pe minimul pe economie, fiindcă nu-i angajează nimeni altcineva. Credeți -mă pe cuvânt când vă spun că întreb mereu ce le scrie pe diploma de la facultate. Peste 80% nu știu să-mi răspundă concret.

eBook vs. carte tradițională – oricare, atât timp cât se citește

În lipsa unui sistem educațional performant, lectura este singurul mod în care ne putem ține creierul antrenat. Și eu mă uit la filme și am momente în care pierd timpul aiurea pe Facebook. Dar, printre toate acestea îmi fac timp să citesc studii și articole de specialitate, digital. Am multe cărți tipărite, dar niciodată nu apuc să le termin, fiind mai mereu blocat la PC sau pe telefon. Lectura digitală e tot timpul la îndemână. Aștepți la dentist, la frizer etc., mai citești câte ceva. Nu mi se pare practic să car mereu o carte după mine, dar poate că e și asta o variantă, cu rucsacul potrivit…

Eu am ales Ebook

Eu am ales o tabără, atunci când vine vorba de eBook vs. carte tradițională. Pentru mine, însă, eBook Reader-ul este esențial, mai ales în călătorii, iar smartphone-ul nu e smart doar fiindcă îmi dă acces la Facebook, ci și fiindcă îmi dă posibilitatea să citesc rapid cele mai noi articole apărute în presa internațională. Iar eBook Reader-ul mi se pare esențial, fiindcă mă scapă de toate problemele cărților tipărite: alegerea din timp a cărții potrivite, greutatea la transport etc.

În plus, pot să mă bucur de cărți mai repede, fiindcă nu mai trebuie să aștept lansarea lor la editurile românești, ci pot citi direct varianta originală. Am scăpat și de drumurile la librării, de privirile acre ale vânzătorilor, de sfaturile lor nu mereu nimerite de a înlocui o carte cu alta. eBook-urile sunt disponibile la doar un click distanță, fără cozi și fără conversații inutile. Și în orice vacanță pot să iau cu mine o întreagă bibliotecă…

Personal, prefer să citesc în format digital. Mi se pare mai simplu și mai potrivit cu stilul meu de viață. Dar nu cred că mai contează preferința personală, atât timp cât se lecturează. În timp ce noi discutăm despre preferințele noastre de a citi informația în format digital sau tipărit, pe hârtie, rata de analfabetism funcțional din România ne face de râs la nivel european, ceea ce nu-i deloc interesant. Să citim, deci!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. De acord. Oricare dintre variante, ce este inca un fenomen ciudat traind in aceasta era digitala, faptul ca evolutia gadgeturilor pare sa ne intreaca asteptarile dar avem la indemana o arma veche de mii de ani pentru a forma noi conexiuni cerebrale si anume cititul. In alte cuvinte e la indemana tuturor in aceasta epoca indiferent de ce tabara alegi. 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.