Dragoste și relațiiCum alegi cel mai frumos cadou de Ziua Îndrăgostiților? - Valentine’s Day,...

Cum alegi cel mai frumos cadou de Ziua Îndrăgostiților? – Valentine’s Day, 14 februarie 2020

Ziua Îndrăgostiților – sau Valentine’s Day – este sărbătorită în SUA, Canada, Austria, Belgia, Marea Britanie, Mexic, Italia, Australia, Franța, Danemarca pe data de 14 februarie. La noi în țară, această sărbătoare de import este apreciată mai ales de tinerii care o consideră un motiv excelent de a face o mare petrecere. Valentine’s Day este o zi potrivită să-i arăți persoanei iubite cât de mult înseamnă pentru tine. Cadoul de Ziua Îndrăgostiților trebuie ales din inimă, astfel încât acesta să exprime tot ceea ce simți pentru acea persoană specială din viața ta.

Navigare rapidă în articol:

  1. Valentine’s Day la americani
  2. Ciocolata și bomboanele de Ziua Îndrăgostiților
  3. Idei de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților

1. Valentine’s Day la americani

Americanii așteaptă cu mare nerăbdare Valentine’s Day, ei fac din timp planuri pentru această zi. În fiecare an, mai mult de 55% dintre americani sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților. Asta înseamnă cadouri, petreceri, surprize pentru cei dragi. De obicei, în această zi fiecare își dorește să-și răsfețe persoana iubită cu un buchet de flori, un cadou foarte frumos și o cină romantică.

Americanii fac cumpărături din timp la cele mai mari magazine din oraș, la magazinele specializate, în care sunt discount-uri substanțiale, dar și la magazinele online. Ei cheltuie foarte mulți bani de Valentine’s Day, pentru a-și arăta dragostea pentru persoana iubită.

Conform estimărilor făcute de National Retail Federation (NRF), cheltuielile de Ziua Îndrăgostiților în SUA ajung chiar și la 19,6 miliarde de dolari (așa s-a întâmplat în anul 2018). Consumatorii preferă să cumpere în special bijuterii, animale de companie, carduri cadou multibrand, cutii cu ciocolată, bilete la concerte, bilete la evenimente sportive și altele.

Valentine’s Day este cea mai importantă zi la americani pentru a oferi felicitări și cadouri senzaționale.

2. Ciocolata și bomboanele de Ziua Îndrăgostiților

Statisticile arată că 90% dintre americani cumpără celor dragi ciocolată și bomboane de Valentine’s Day. Asta demonstrează faptul că americanii consideră dulciurile ca fiind un cadou nelipsit de la această sărbătoare. Cutiile de ciocolată sunt în general în formă de inimă și se oferă în dar în această zi. Ele sunt un motiv de a petrece clipe frumoase în compania prietenilor sau a celor din familie.

3. Idei de cadouri pentru Ziua Îndrăgostiților

Cadourile de Valentine’s Day trebuie cumpărate din timp, măcar cu 2-3 zile înainte. Cei care lasă asta pentru ultima zi, vor avea parte de aglomerație și de stres, pentru că atunci foarte mulți oameni circulă prin magazine pentru a căuta cadouri perfecte pentru cei dragi. Prin urmare, va fi forfotă mare prin magazine fel de fel și mai ales prin florării.

Este posibil ca în ultima zi să te grăbești cu alegerea cadoului și să cumperi lucruri lipsite de sens, cum ar fi doar o cutie cu bomboane de ciocolată, care nici nu arată prea impresionant, dacă este luată de la un magazin oarecare. De Ziua Îndrăgostiților chiar și o cutie cu ciocolată trebuie să fie foarte frumoasă, pentru a impresiona persoana iubită. Contează conținutul, dar și ambalajul.

Iată câteva idei de cadouri de Valentine’s Day care ar putea fi potrivite în acest an și care se pot comanda online:

  • O pereche de ochelari marca GUNNAR ce pot proteja vederea de lumina albastră și pot preveni astfel ochii uscați, vederea încețoșată și durerile de cap
  • O pereche de căști Wireless, cu tehnologie de ultimă oră; există căști stereo IPX5 rezistente la apă, care au tehnologia Bluettooth 5.0, pentru a fi mereu conectat
  • Un album pentru fotografii de la Printworks, cu închidere magnetică, care are forma unei cărți din bibliotecă
  • Cea mai bună mască pentru protecția maximă a nasului, bărbiei și a gurii împotriva bacteriilor, virusurilor, alergenilor și frigului. OXYBREATHPRO are tehnologie avansată, este lavabilă, reutilizabilă, ușor de purtat. Acesta este un excelent cadou (amuzant și în același timp util) pentru orice persoană având în vedere că se vorbește atât de mult despre gripă și coronavirus. Acest cadou s-ar putea să fie extrem de util la un moment dat, este bine să-l ai în casă.

Buchetul de flori

De Valentine’s Day nu trebuie să lipsească buchetul de flori. Această zi este sărbătorită în multe țări ale lumii cu entuziasm și bucurie, oamenii dăruiesc buchete de flori. Acestea sunt însoțite și de cadouri în formă de inimioară, ursuleți, etc.

Aranjamentele florale sunt foarte frumoase, iar prețurile variază și ele în funcție de comandă. Cele mai preferate flori sunt trandafirii, care pot fi de diferite dimensiuni. Deși prețul la trandafiri de Valentine’s Day este puțin mai mare, aceste flori sunt cele mai solicitate de îndrăgostiți.

Un animal de companie

Dacă vrei să faci o surpriză de Valentine’s Day persoanei iubite și aceasta este o mare iubitoare de animale, îi poți cumpăra un pisoi sau un cățel. O idee bună ar fi să alegi varianta de a adopta un animal, mai ales că există mulți pisoi și căței fără stăpân.

Este foarte simplu să faci acest lucru; nu trebuie decât să intri pe Facebook și să cauți animalele prezentate prin fotografii pe paginile care se ocupă cu acest lucru, cum sunt: „Adoptă un animal de companie”, „Donez animale de companie”, „Donații animale de companie”, „Animale de companie” și altele. Intri pe aceste pagini pe Facebook și cauți anunțurile cu animăluțe – câini și pisici. Există multe animale abandonate pe stradă, care pot fi și de rasă și care au nevoie de un adăpost.

O cină la restaurant

O cină romantică la un restaurant frumos este o modalitate excelentă de a sărbători Valentine’s Day. Această zi nu este ca oricare alta, de aceea majoritatea restaurantelor din orașe profită de ocazie și se pregătesc cu meniuri speciale, în scopul de a atrage clienții. Pentru a avea parte de o întâlnire romantică îți sugerăm să faci o rezervare din timp, cu câteva zile înainte la un restaurant de lux. Astfel vei fi sigur că vei putea avea parte de o seară deosebită, la un restaurat unde meniul este excepțional.

Cina de Valentine’s Day trebuie să fie deosebită pentru ca această noapte specială să fie de neuitat. Poți alege un restaurant care să ofere un meniu cu arome unice, care te vor face să trăiești alături de persoana dragă o experiență minunată. În restaurantele de lux atmosfera este creată și de muzica foarte frumoasă, care este aleasă astfel încât seara de Valentine’s Day să fie una cât mai romantică.

Un itinerar stabilit pentru a pleca în vacanță de Valentine’s Day

Aceasta este cea mai romantică zi din an, de aceea o călătorie împreună cu persoana iubită ar fi o surpriză plăcută pentru ea. Petrecerea timpului cu persoana iubită pe data de 14 februarie, într-un loc foarte frumos, este o ideea excelentă. De obicei, celebritățile din întreaga lume obișnuiesc să facă astfel de călătorii, în locuri de vis. În fiecare an, tot mai mulți oameni decid să plece în vacanțe romantice pentru a petrece această zi specială din an.

Agențiile de turism au pregătit și în acest an multe oferte disponibile cu discount-uri în România, Italia, Turcia, Egipt, Tanzania, Thailanda, Grecia, Maldive, India, Cuba, Filipine, etc. Pentru a nu fi stresat într-o vacanță este bine să ai itinerariul bine stabilit, să știi exact ce locuri vrei să vizitezi și la ce restaurante vrei să iei masa. Dacă ai cazarea asigurată, rezervată din timp și programul pus la punct, te poți bucura de un sejur mai relaxant împreună cu persoana iubită.

Cele mai populare filme romantice de Ziua Îndrăgostiților

De Valentine’s Day poți vedea un film frumos la cinema în oraș, dar pentru asta este bine să faci rezervare din timp. Ai posibilitatea de a vedea și un film acasă, din cele care au fost foarte apreciate în anii trecuți. Iată o listă cu cele mai populare filme romantice pe care dacă nu le știi, le poți vedea în această zi, de sărbătoarea iubirii:

  • „Little Woman” (2019), „After” (2019), „The Notebook” (2004),  „The History of Love” (2016)
  • „Titanic” (1997), „Ghost” (1990), „Dear John” (2010), „The adjustment Bureau” (2010)
  • „One Day” (2011), „P.S. I love you” (2007), „Letters of Juliet” (2010)
  • „Endlless Love” (2014), „Crazy Stupid Love” (2011), „Legends of the Fall” (1994)
  • „Safe Haven” (2013), „The last song” (2010) și altele.

DVD-uri cu filme se pot cumpăra și la magazinele care vând produse tip cărți, ziare și reviste din incinta mall-urilor sau a supermarket-urilor Carrefour.

Evenimente de Valentine’s Day

Iată cum te poți distra în București de Valentine’s Day! Acestea sunt pricipalele spectacole:

  • Concert în Parcul Titan, pe 13 februarie, la ora 22
  • Trupa Jukebox & Bella Santiago – concertul de la 14thLANE, 14 februarie, ora 21:45
  • Spectacolul „Romeo și Julieta” de la Teatrul de Operetă „Ioan Dacian”, în zilele de 14-15 februarie
  • Concert Dark Valentine’s III, la Fabrica, București, ora 20:30
  • Expoziția de cărți de la Biblioteca Națională, numită „Cărți cu răspundere limitată”
  • Concert Maria Răducanu la Teatrul de Artă
  • Concert FreeStay la ora 22:30, în Hard Rock Cafe, 14 februarie
  • Concert Antonia la Berăria H, 15 februarie, ora 20:00
  • Concert Akcent la Berăria H, în data de 15 februarie, ora 23:45
  • Spectacol „Theatre Russian Ballet – Lacul Lebedelor”, la Opera Națională București, 17 februarie, ora 16:00.

Spectacole în Iași de Valentine’s Day:

  • Spectacolul „Te trezești la Paris” de la Atriumul Palas Mall din 14 februarie, ora 18:00; concert Alexo și Connect-R
  • Evenimentul „Îndrăgostit de cărți” la Palace Mall, organizat de librăria Cărturești pentru Valentine’s Day și Dragobete; expoziția de cărți cu vânzare (reduceri de 10-20%) ține până pe data de 24 februarie
  • Vernisajul „Inima” 14-24 februarie, care include creații unice realizate de 35 de pictori, artiști plastici, sculptori, ceramiști, graficieni.

Concerte de Valentine’s Day în alte orașe din țară:

  • Compact „Trupa de vis”, vineri, la ora 19:30, la Filarmonica de Stat Arad, 14 februarie
  • Turneu Holograf la Teatrul de Vară „Radu Beligan” din Bacău, ora 19:30, 14 februarie
  • Concert Iuliana Beregoi – Lara & Generația Z Back to School, la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, 15 februarie, ora 17:00
  • Concert General Levy, pe data de 15 februarie, la ora 23:00, în Kruhnen Musik Halle din Brașov.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.