Primăvara este aici, dar, de cele mai multe ori, la schimbarea anotimpurilor, organismul este suprasolicitat și se poate confrunta cu imunitate scăzută și simptome ce îți afectează viața de zi cu zi.
Suferi de durere în gât, iritație locală și răgușeală? Durerile în gât sunt chinuitoare și greu de suportat. Din fericire însă, deseori aceste simptome sunt cauzate de afecțiuni minore și dispar chiar și fără medicație.
Însă, cel mai adesea, gâtul iritat și dureros este cauzat de infecțiile virale. Dintre acestea, banala răceală este cea mai comună afecțiune care apare la schimbarea anotimpurilor și îți surprinde sistemul imunitar nepregătit sau slăbit. În plus, dacă cei din jurul tău poartă virusul acestui tip de infecție, ești supusă riscului de a-l contacta.
Câteva măsuri de precauție pentru a evita expunerea la virusul răcelii:
- Evită locurile aglomerate. Infecțiile virale se pot transmite pe calea aerului, așa că un simplu strănut al cuiva care stă lângă tine la locul de muncă ori în tramvai, te poate infecta dacă îți atinge ochii, gura sau nasul.
- Încearcă să te odihnești suficient. Sistemul imunitar, ca și cel digestiv, au nevoie de odihnă pentru a-și îndeplini rolurile. Iar când vine vorba despre imunitate, un organism odihnit poate lupta eficient cu boala.
- Hidratarea este secretul sănătății. Deși poate nu simți nevoia de a bea apă, atunci când ești slăbită, corpul este deshidratat. Pentru a evita aspectul uscat al pielii, ochii adânciți în orbite și buzele uscate, consumă apă și ceai la temperatura camerei.
- Igiena personală și curățenia. Spală-te pe mâini cât mai des, dezinfectează suprafețele de contact și aerisește camera în care stai sau lucrezi.
Dacă suferi deja de răceală, este important să știi că simptomele acestei afecțiuni nu se tratează cu antibiotice. Acest tip de medicație nu influențează cursul infecțiilor virale. Mai mult, abuzul de antibiotice sau apelul la ele atunci când nu este cu adevărat nevoie te expune riscului de reacții alergice și efecte secundare (greață, vomă, diaree, iritații). Antibioticele pot chiar ucide bacteriile bune din organism și pot duce la dezvoltarea bacteriilor rezistente la antibiotice. În concluzie, nu lua antibiotice fără recomandarea medicului.
Alege remediile naturale
Ceea ce poți face pentru a trece mai ușor peste răceală este să apelezi la suplimentele alimentare din plante. Experții belgieni în fitoterapie îți pun la dispoziție remedii pe bază de cimbru-de-cultură, plantă prezentă în gama Thymo, care cuprinde 3 produse care calmează gâtul iritat.
Cimbrul-de-cultură (Thymus vulgaris, una dintre speciile de cimbru cu multiple utilizări în medicină) este un remediu tradițional pentru afecțiunile respiratorii. În plus, este o sursă importantă de vitamine (A, B6, C), fibre, fier, cupru, calciu, magneziu, fosfor, potasiu și zinc.
Thymo Sirop – un sirop ce se poate administra și copiilor începând cu vârsta de 3 ani. Calmează durerile în gât și eliberează căile respiratorii. Este util și pentru ameliorarea răgușelii de scurtă durată.
Thymo Spray – tot pe bază de cimbru-de-cultură este ușor de utilizat, are efect antiseptic, antiinflamator și expectorant.
Thymo Tabs – comprimate de supt disponibile în 3 arome: Orange (cu gust bogat de citrice și îmbogățite cu vitamina C), Fresh (produc o senzație plăcută care calmează iritația gâtului, conțin Vitamina C și xilitol) și Nature (aromă plăcută și proaspătă de eucalipt).
Alege acum produsul Thymo potrivit pentru tine și familia ta: https://www.tilman.ro/gama-thymo/