Casă și grădinăCrăciunițe deosebite pentru Sărbători - Un cadou potrivit de Crăciun

Crăciunițe deosebite pentru Sărbători – Un cadou potrivit de Crăciun

Te gândești deja la Crăciun, la crearea ambianței specifice acestei Sărbători? Poți cumpăra din timp aranjamente gata realizate ce se pun în casă pentru o ambianță festivă, sau te poți gândi că nu ar trebui să-ți lipsească un atribut obligatoriu al Crăciunului, acea coroană festivă din crenguțe de brad care se atârnă la fereastră, pe perete sau deasupra ușii de la intrare în casă. Pentru a avea un Crăciun deosebit poți cumpăra de la o florărie plante decorative de sezon, care se pot oferi de asemenea și drept cadou de Sărbători.

Pentru mulți oameni Poinsettia roșie este una dintre cele mai frumoase plante decorative pentru Sărbătorile de iarnă, este numită și Steaua Crăciunului. Se poate agăța undeva sus, sau se poate decora cu ea masa de Crăciun, se poate pune pe pervarzul ferestrei sau în sufragerie unde va fi și bradul împodobit.

Această plantă este destul de ușor de îngrijit, are nevoie de căldură și lumină, dar trebuie ferită de curenții de aer rece. Nu îi trebuie foarte multă apă, deci nu trebuie udată excesiv de mult, se verifică pământul dacă este uscat sau din contra îmbibat cu apă, se udă doar atunci când este nevoie, când pământul pare deshidratat, pentru a nu se deteriora planta. Pentru a arăta cât mai bine, Poinsettia trebuie udată și pe frunze puțin, prin pulverizare cu un recipient cu apă ce permite acest lucru, iar în plus i se poate administra în pământ și puțin îngrășământ lichid care se găsește în comerț.

Pentru Crăciun nu cumpăra o Poinsettia mică, alege una bine dezvoltată, cu frunzele sănătoase, perfecte, fără a fi îngălbenite sau deteriorate, cu un aspect frumos și coroana bogată.

Crăciunița cactus este minunată, are florile atât de frumoase și delicate încât trebuie neapărat să o ai în casă. Este numită Cactusul de Crăciun, întotdeauna înflorește mai ales în această perioadă, în anotimpul de iarnă. Este minunat să vezi cum în perioada acestei Sărbători cactusul are frunzulițele pline de flori. Această plantă este într-o mare varietate de culori, are florile în nuanțe de roz, lila, roșu, portocaliu, galben sau complet albe. Este o plantă destul de capricioasă, nu suportă să-i fie schimbat locul, de aceea este denumită și floarea ,,Nu mă deranjaˮ.

Are nevoie de aer uscat, de lumină, de pământ amestecat cu puțin nisip. Nu trebuie udată excesiv, mai ales în perioada de înflorire, dar trebuie atenție și ca pământul ei să nu fie niciodată prea uscat. Nu suportă soarele puternic, de aceea trebuie ținută la lumină dar cumva să fie puțin la umbră. Poate fi ținută pe pervarzul ferestrei dar să nu fie aproape de calorifer sau chiar pe acesta pentru că o poate deranja căldura prea mare.

Alege această floare pentru casa ta, deoarece Crăciunița cactus prin florile sale magnifice va crea o atmosferă frumoasă de Crăciun!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.