Nunți și mireseFă ca nunta ta să conteze pentru fiecare invitat - Cum faci...

Fă ca nunta ta să conteze pentru fiecare invitat – Cum faci o nuntă cu invitați puțini?

Desi multi s-ar grabi sa obiecteze, o nunta este in cele din urma o afacere si ca orice afacere, obiectivul sau este sa aiba profit. Investesti si castigi! Dar cum faci o nunta cu invitati putini? Trebuie sa te rezumi la nevoia de a celebra evenimentul si in cele din urma sa ramai doar cu amintirea. Pentru unii, nunta cu invitati putini este preferata, avand in vedere ca stresul nu mai este atat de mare, cheltuielile sunt mai mici si asteptarile raman la pragul de intamplari placute.

O astfel de nunta poate insa sa fie si un dezastru, in cazul in care mirii au o lista mai mare de invitati si nici macar jumatate din acestia nu fac prezenta la local. Poti insa evita cu gratie un astfel de dezastru, cerand confirmari sau infirmari si in cele din urma sa stabilesti exact locatia in functie de invitati. Nimeni nu spune ca o nunta este usor de organizat, tocmai de aceea trebuie sa va pastrati calmul si sa fiti cat mai cerebrali, ca sa aveti cele mai bune rezultate.

Nunta cu invitati putini si alesi

Atunci cand cei doi tineri urmaresc sa aiba o nunta mai intima, cu invitati mai putini si intr-un cadru restrans, atunci evenimentul este unul frumos, placut, fara neplaceri, pornit din propria vointa. In cazul in care sunt intampinate dificultati din partea prietenilor, a neamurilor dragi sau mai putin dragi, a cunostintelor mai apropiate sau mai indepartate, care obiecteaza la anuntarea evenimentului si comenteaza pe motiv ca de ce nu au fost anuntati sau invitati si ei, poti sa recurgi la anumite trucuri, daca obiectivul tau si al partenerei/lui tale/tau este o nunta cu invitati putini.

Aceste trucuri se rezuma simplu la refuz. Anuntati ca nunta va avea loc, anuntati locatia si data evenimentului, dar nu in ultimul rand anuntati ca vreti sa fie ceva de familie, intim, un fel de romanta in trei pasi (cununia civila, cununia religioasa, distractia de la local), iar oaspetii prea multi nu-si au locul in aceasta aventura. Astfel dupa ce ati ales personajele ce vor participa cu exactitate la restransul eveniment, puteti sa alegeti si o locatie mai boema, un spatiu mai retras, in care sa va folositi de toata imaginatia cat sa il faceti o atmosfera de basm.

Alaiul mare la nunta nu este tocmai preferat de cuplurile romantice, chiar daca in toate basmele probabil se mentioneaza acest aspect de plenitudine. Si ca truc mai puteti folosi si faptul ca „ati fost luati prin surprindere de propria decizie si nu ati avut timp de o organizare pe masura”. Astfel veti calma spiritele razvratite care doresc din tot sufletul sa participe la eveniment, insa in cele din urma se vor resemna cu gandul ca este o nunta cu invitati putini.

nunta in familie

Nunta cu invitati putini, nedoriti

Cazurile nefericite ale unui astfel de eveniment sunt cele in care, asa cum spuneam la inceput, lista de invitati este destul de mare, dar fac prezenta doar foarte putini dintre ei. Nefericirea nu ar fi atat de mare daca nu ati fi inchiriat un spatiu imens in care sa incapa toata lumea si care, evident ca este mult prea costisitor si va produce cateva gauri in buget, pentru ca in cele din urma cheltuielile vor fi mult mai mari decat castigurile.

Trebuie sa platiti meniurile pentru care deja v-ati inscris, trebuie sa platiti salonul, trebuie sa platiti muzicantii, decoratiile interioare si multe altele. Dar cum invitatii au fost prea putini, atunci nici plicurile de pe masa nu prea s-au umplut. Cum sa evitati un astfel de eveniment nefericit si cum sa va organizati cat mai bine treaba? E simplu.

Este unul dintre primii pasi. Dupa ce ati anuntat evenimentul intre toate cunostintele si v-ati facut lista cu invitati, incercat sa-i anuntati si pe fiecare in parte si in cele din urma sa aflati exact daca vor participa. Asta inseamna ca inainte sa va rezervati o sala mare, trebuie sa cunoasteti intentiile oaspetilor, pentru a putea trasa liniile cat mai potrivit catre ceea ce va fi spatiul de celebrare a evenimentului.

O nunta cu invitati putini poate fi in cazul unor cupluri chiar o binecuvantare insa in cazul altor cupluri, chiar un blestem. Insa aceste cateva sfaturi pentru a evita dezastrul din ambele cazuri, pot fi urmate si in functie de dorinta voastra, a tinerilor care isi unesc destinele, se poate organiza intregul eveniment, fie el cu fast, fie intim.

Chiar daca obiectiile vor fi probabil prezente in ambele cazuri, trebuie sa va ganditi ca este momentul vostru, este ceea va poate face numai pe voi fericiti si trebuie sa ramana ca o amintire frumoasa, in cadrul micii familii pe care incepeti sa o formati. Nunta nu trebuie decat sa fie un prilej de bucurie si in nici un caz un stres prea mare care sa cauzeze neplaceri.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.