Nunți și mireseNu deveni o „bridezilla”! - Dojenile unei domnişoare de onoare către mirese

Nu deveni o „bridezilla”! – Dojenile unei domnişoare de onoare către mirese

Orice femeie se bucură când una din dragele ei prietene va fi mireasă şi este încântată să-i fie domnişoară de onoare… aceasta până ce norocoasa viitoare soţie parcă o ia aproape razna! Într-adevăr, organizarea unei nunţi şi simpla idee a căsătoriei pot fi stresante, iar mireasa are nevoile de susţinere morală şi practică. Dar câteodată exagerează, făcând din nunta ei unicul eveniment care contează de pe pământ!

Mirese, reţineţi: noi, domnişoarele de onoare, suntem cu adevărat bucuroase şi dorim să vă fim aproape. Dar avem şi noi limitele noastre! Nimeni nu spune că nunta nu e importantă, însă nu e SINGURUL lucru din viaţa noastră (sau din a voastră, a propos). Nu vă supăraţi citind următoarele mici dojeni, ci luaţi-le ca fiind o perspectivă diferită şi apreciaţi sinceritatea!

10 dojeni ale unei domnişoare de onoare către mirese:

  • E bine că eşti fericită – ba nu, e minunat, e grozav; şi nimeni nu se bucură mai mult pentru tine decât eu, prietena ta bună! Dar ÎNCETEAZĂ cu replici precum: „lasă că o să fii şi tu curând la fel de fericită; lasă că va veni şi ziua ta”… Da, nu mă mărit (încă), dar asta nu înseamnă că nu sunt fericită cu viaţa mea! A deveni soţie e o împlinire, dar nu singura.
  • Da, nunta ta este importantă şi da, vreau să îţi fiu alături şi să te ajut să treci peste hopuri; eu sunt cea cu care poţi vorbi… Daaaar adu-ţi aminte că, oricât de importante ţi se par lucrurile de genul rochiei, formaţiei, meniului, buchetului etc. etc. etc., am şi eu viaţa mea, problemele mele; serviciul meu (şi nu aş vrea să mă dea afară pentru că vorbesc trei ore la telefon despre flori în timpul muncii); şi probabil am relaţia mea de cuplu şi ar fi drăguţ să mai vorbim şi despre mine aşa, din când în când (P.S.: dacă tocmai m-am despărţit de iubit/ am aflat că o rudă e bonavă/ mi-a murit pisica, atunci nu sunt în dispoziţia necesară să discut despre mărturii!)…
  • Nu! Nu voi spiona şi nu voi trage „băieţii” de limbă despre ce vor face la petrecerea burlacilor! Nu ai încredere în viitorul tău soţ? Şi chiar dacă merge la un club (inocent) de streaptease, şi ce? Tu nu ai dansat cu toţi bărbaţii la petrecerea burlăciţelor??
  • Nu, nu vreau să mă îmbrac în oribilitatea aia de rochie şi nu, nu arăt „drăguţ”, ci ca un eschimos în roz bonbon! Chiar nu am voie să port ce îmi place? Nu aş purta ceva indecent sau ceva alb, căci te respect şi iubesc. Dar chiar trebuie să arăt oribil?? (calmează-te, nu te va eclipsa nimeni, eşti frumoasă).
  • Chiar ţii la ritualul cu aruncatul buchetului de mireasă? Perfect – atunci hai să-l facem aşa cum se face; nu-mi şopti conspirativ unde să stau ca să-l prind eu, că strici distracţia. In plus, poate că NU VREAU toată tevatura ce urmează prinderii buchetului, poate că alta vrea mai mult… poate ar fi amuzant să vedem pe cine alege singur buchetul.
  • Nu, nu vreau să îmi petrec toată noaptea cu dragul de cavaler de onoare; o fi un băiat dulce, dar dacă chiar îmi place, voi sta din proprie iniţiativă cu el, nu forţată! Şi nuuuu, te rog nu mă aşeza la masa „single”, unde „poate cunosc şi eu pe cineva”! Nu pot sta la masă cu prietenii mei, chiar dacă sunt single??
  • Da, îţi stă bine rochia; da, îţi stă bine şi asta; nu, asta nu îţi vine bine, nu o mai proba a patra oară! Alege! Ştiu că trebuie să “simţi că e rochia ta”, dar dacă ai probat o sută, ar cam fi cazul să alegi. Şi încă ceva: da, arăţi bine!!! De ce nu pricepi de primele dăţi şi trebuie să mă întrebi din 2 în 2 minute??
  • Vrei să mă angajezi o seară ca hostess? Bine – în alt caz, te roooog nu mă pune să memorez lista cu invitaţi şi să-i duc pe fiecare la masă şi să port conversaţii de complezenţă cu fiecare! Crezi că reţin cine e nea Vasile de la ţară, cine e domnul Diaconescu din Cluj şi cine o mai fi doamna Florica?? Ar trebui să fac profilurile psihologice ale invitaţilor, să ştiu cum să-i abordez şi distrez??
  • Hmmm… de când nu mai sunt Elena (înlocuiţi cu orice nume), ci sunt “domnişoara ta de onoare”? Nu înţelege greşit, sunt bucuroasă să fiu, dar chiar nu-i nevoie să mă prezinţi oricui mereu astfel!
  • Şi o ultimă observaţie: ştiu că vrei ca la nuntă să se distreze toţi, dar NU POŢI FACE PE PLAC TUTURORA! Nunta este pentru tine şi mire, deşi ştiu că de obicei voi sunteţi ultimii care să se simtă bine. Mai lasă obligaţiile şi permite-ţi să faci şi ce vrei tu, nu doar ce vor ceilalţi…

În rest, îţi doresc din toată inima să fii fericită şi să treci de faza “bridezilla”!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.