Rețetă tăiței chinezești cu porc de la Bianca Cigan.
Ingrediente:
- 500 g cotlet de porc
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri sos oyster
- 2 linguri sos teryaki
- 20 g ghimbir proaspăt
- 3 căței de usturoi
- 1/2 chilli roșu
- 2 linguri amidon
- 1 pachet tăiței chinezești cu ou
- 50 ml ulei de susan sau vegetal
- sare
- piper
Instrucțiuni:
- Feliați cotletul în bucăți foarte subțiri.
- Condimentați cu sare și piper.
- Dați-le prin amidon.
- Radeți ghimbirul și pisați usturoiul.
- Într-un bol, amestecați sosul de soia, sosul oyster, sosul teryaki, ghimbirul, usturoiul, chilli și carnea de porc.
- Lăsați la marinat în frigider circa 30 de minute.
- Încălziți uleiul într-un wok sau o tigaie cu pereți înalți.
- Prăjiți bucățile de carne, scoateți-le într-un vas și acoperiți-le pentru a le păstra calde.
- Adăugați marinata în tigaie plus 300 ml apă.
- Condimentați cu sare și piper dacă mai e nevoie, deși sosurile din marinată ar trebui să asigure cantitate suficientă de sare.
- Introduceți tăițeii și amestecați. Ar trebui să fie gata în 5 minute.
- Reintroduceți carnea.
- Serviți într-un bol.
Rețetă tăiței chinezești cu porc pas cu pas în imagini: