Casă și grădinăSfaturi pentru amenajarea și decorarea primei locuințe a unui cuplu

Sfaturi pentru amenajarea și decorarea primei locuințe a unui cuplu

Ati facut primul pas important si v-ati mutat impreuna si nu mai este nevoie sa va plimbati de la unul la altul? Perfect! Insa de abia acum incepe partea mai dificila deoarece va trebui sa incepeti sa va amenajati si sa va decorati casa astfel incat aceasta sa indeplineasca criteriile ambilor parteneri. Si pentru a va usura sarcinile, in randurile care vor urma va vom oferi cateva sfaturi pentru amenajarea si deocrarea primei locuinte a unui cuplu.

Indiferent daca inainte de a va muta impreuna locuiati cu parintii sau singuri, acest pas este foarte important deoarece noua casa trebuie sa se transforme intr-un adevarat camin pentru cuplu. Multi aleg sa se mute impreuna abia dupa casatorie, in timp ce altii aleg sa locuiasca singuri inainte de a face acest pas.

Indiferent de situatie, amenajarea si decorarea noii locuinte va reprezenta un adevarat test pentru cuplu pentru ca fiecare persoana este diferita si preferintele in materie de design interior sunt cu siguranta diferite. Asa ca inainte de a face anumite decizii din acest punct de vedere, pentru a avea nu numai o relatie armonioasa ci si o locuinta in care sa dainuie echilibrul si armonia, tineti cont de sfaturile pe care vi le vom oferi in randurile urmatoare.

Pentru ca decorarea unei locuinte de cuplu inseamna imbinarea armonioasa a preferintelor ambilor parteneri, inainte de a incepe sa achizitionati materialele necesare decorarii trebuie sa discutati. Luati deciziile impreuna pentru ca doar asa veti crea spatiul perfect. Nu va alarmati daca partenerul/a nu este de acord cu parerile initiale, evitati conflictele si incercati cat mai mult cu putinta sa gasiti o cale de compromis.

Conflicte or sa apara indiferent cat de mult veti incerca sa le evitati, in special in privinta culorilor, asa ca incercati sa consultati site-uri si reviste de specialitate sau sa cereti sfatul unui specialist care cu siguranta va va recomanda cele mai potrivite combinatii de culori.

apartament nou

Chiar daca veti cauta informatii in multe surse nu copiati niciodata stilurile pe care le descoperiti in revistele de specialitate ci incercati sa va gasiti si sa va cosntruiti prorpiul stil prin imbinarea armonioasa a doua personalitati. Ganditi-va la aspectele care fac ca relatia dumneavoastra sa fie unica si incercati sa introduceti aceste aspecte in planul de amenajare si decorare a locuintei.

Pentru a imbina stilurile ambilor parteneri, incercati sa abordati un design eclectic.

Stabiliti bugetul si incercati sa amanajati si sa decorati locuinta treptat. Intai zugraviti dupa care alegeti piesele de mobilier si abia apoi ocupati-va de decorarea propriu-zisa. Daca bugetul va fi insuficient, discutiile nu vor intarzia iar amenajarea locuintei se va transforma intr-o experienta deloc placuta.

Mergeti impreuna la cumparaturi. Chiar daca doamnele si domnisoarele prefera sa faca unele alegeri singure, incercati sa faceti toate cumparaturile impreuna. Insa nu mergeti niciodata la cumparaturi fara sa aveti o idee clara despre ceea ce doriti sa achizitonati pentru a nu va trezi cu obiecte de care nu aveti nevoie.

Atunci cand alegeti obiectele de mobilier, chiar daca unele dintre acesta mai pot astepta (biblioteca, rafturile pentru carti, etc.), alegeti neaparat o masuta pentru cafea. Servirea primei cafele intr-o casa proaspat amenajata de catre tanarul cuplu va mai reduce din stres si va oferi cuplului senzatia ca proiectul se apropie de sfarsit.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.