Animale de companiePeștele Hyphessobrycon flammeus din Rio de Janeiro, un pește caracid foarte apreciat...

Peștele Hyphessobrycon flammeus din Rio de Janeiro, un pește caracid foarte apreciat de acvariști

Specia Hyphessobrycon flammeus este un pește caracid foarte apreciat de acvariști. Originea acestei specii este Rio de Janeiro, în prezent fiind răspândit și în Europa, unde a fost adus din anul 1924. Peștele preferă apele cu vegetație abundentă, din regiunile cu climat subtropical, el fiind o specie sperioasă care se ascunde printre plantele acvatice, se ferește mereu și de lumina soarelui.

Coloritul peștelui Hyphessobrycon flammeus este foarte interesant, depinde de ceea ce mănâncă dar și de mediul în care trăiește. Masculul are un colorit mai viu, mai ales în perioada de reproducere. Părțile laterale ale corpului sunt roșiatice sau chiar roșu aprins. Partea dorsală a corpului este vernil-maronie, iar abdomenul are nuanțe de galben. În zona operculelor prezintă trei dungi negre din care una este mai lungă și ajunge pănă la ochi.

Un exemplar adult poate avea lungimea de cel mult 4 cm. De regulă femela este mai mare decât masculul, acesta din urmă are cel mult 2,5-3 cm. Corpul acestui pește este turtit, masculul este mai subțire decât femela, poate fi diferențiat foarte ușor de aceasta.

Cei care vor să achiziționeze un astfel de pește de acvariu trebuie să știe că preferă apa neutră de 6-7 grade DG. Temperatura apei în acvariu trebuie să fie de 22-24 grade Celsius, nu trebuie să fie mai mică de 17 grade Celsius și nici mai mare de 28 grade Celsius. Este indicat să se aleagă un acvariu cât mai mare, deoarece acești pești trăiesc în cârduri și au nevoie de spațiu unde să înoate.

Hyphessobrycon flammeus
Hyphessobrycon flammeus

Nu uitați să puneți plante acvatice în acvariu deoarece peștele Hyphessobrycon flammeus are tendința de a-și petrece mult timp printre ele, de a-și căuta ascunzișuri și de a se feri de lumina soarelui. Acvariștii trebuie să folosească pentru acvariu apă fiartă și apă de ploaie, în amestec, în proporții egale. Pe fundul acvariului se poate pune nisip de râu și să se planteze Ceratoperis și Myriophyllum. Niciodată nu se poziționează acvariul aproape de fereastră, la lumina soarelui.

Hrana acestui pește trebuie să fie alcătuită din Tubifex, Enechytreus, crustacee, dafnii. Acest pește este foarte lacom, de aceea nu trebuie să i se dea hrană în exces, în caz contrar nu se mai reproduce normal.

În perioada de împrechere masculul are coloritul roșu aprins, femela poate depune ponta dacă are vârsta de minim un an. De regulă ponta este alcătuită din 50-100 icre, care sunt depuse pe plantele acvatice, lipite de frunzele acestora. După o perioadă scurtă de timp, de aproximativ 36 de ore are loc eclozarea icrelor.

Acesta este momentul când peștii adulți trebuie mutați în alt acvariu, deoarece au tendința de a-și mânca icrele și aluvinii care se formează din larve. În primele 3 zile larvele nu se desprind de plante, apoi apar aluvinii care ies din sacul vitelin, ei trebuie hrăniți cu Nauplis, iar mai târziu cu mici crustacee. Dupa 15 zile se transformă în mici peștițori asemănători adulților ca și colorit.

Video – Peștele Hyphessobrycon flammeus:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.