O reteta foarte usoara, mai ales daca se alege varianta cu conserva, nu ramane decat sa se pregateasca un rantas si e gata mancarea calda.
Dar cand e sezonul pastailor, va recomand sa pregatiti din fasole proaspata, totusi aceea nu se compara cu o conserva.
Ingrediente fasole verde scazuta – o mancare rapida
- un borcan mare de fasole verde
- 2-3 linguri de faina
- 3-4 linguri ulei
- o lingurita boia dulce
- 3 catei de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- 3 linguri smantana
- apa
- sare, piper
Mod de preparare
De data aceasta am folosit fasole din borcan, nu necesita atata timp de preparare, dar se poate face si din fasole proaspata, pe care trebuie sa o fierbeti in apa sarata pana ce devine moale.
Pregatim un rantas: punem uleiul la incins, adaugam faina si usturoiul razuit, amestecam, dupa care adaugam boiaua, smantana si aproximativ 200ml apa, amestecam bine.
Adaugam fasolea, condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba, la primul clocot adaugam patrunjelul tocat fin si mai lasam 3-4 minute pe foc.
La final mai condimentam dupa gust cu sare si piper si cine doreste se poate condimenta cu otet si zahar.